Održan ždrijeb

Finale Hrvatskog kupa na Maksimiru

30.04.2015.

Finale Hrvatskog kupa na Maksimiru
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je održan ždrijeb domaćinstva Hrvatskog nogometnog kupa. Finalni dvoboj Dinama i Splita bit će održan na Maksimiru.

Ovosezonsko finale Hrvatskog nogometnog kupa bit će odigrano 20. svibnja na maksimirskom stadionu, odlučile su kuglice u četvrtak. Dinamo će po 18. put nastupiti u završnoj utakmici ovog natjecanja, a Split će zaigrati prvi, povijesni put. Satnica će biti utvrđena naknadno.

Foto: Drago Sopta/HNS

Domaćina je izvukao Srećko Juričić, predstavnik branitelja naslova Rijeke. "Osvajanje Kupa nam je dalo samopouzdanje, vidjeli smo da možemo ponovno biti u vrhu hrvatskog nogometa. Vjerujem da bi svakoj momčadi bilo na ponos osvojiti Kup", izjavio je poslije ždrijeba.

Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Splita Slaven Žužul naglasak je stavio na zadovoljstvo prolaska u finale: "Nije mala stvar biti ovdje, počašćeni smo što smo finalisti Kupa. Put je bio trnovit, a dat ćemo sve od sebe da osvojimo taj toliko željeni trofej".

Tomislav Svetina, direktor Dinama, nadovezao se: "Kup zaslužuje ovakvu pažnju i nadam se da će finale biti dostojno tog natjecanja. Naravno da nam je drago da se igra na Maksimiru".

Foto: Drago Sopta/HNS

Splitov strateg Zoran Vulić nije bio razočaran ishodom ždrijeba, a njegova bi momčad osvajanje Kupa osigurala i plasman u Europu.

"Nema veze za ždrijeb, sve je moguće u finalu. U toj jednoj utakmici Dinamo ne može biti favorit, a mi moramo prvenstveno razmišljati o sebi. Idemo iz utakmice u utakmicu, a u igri smo za Europu i kroz prvenstvo, ako svladamo Dinamo sada u subotu. Nećemo se predati i bez obzira na ozljede i 'tanki kadar', izdržat ćemo do kraja", rekao je.

Foto: Drago Sopta/HNS

Svoje je mišljenje ponudio i Zoran Mamić, trener Dinama, koji je u prilici osvojiti dvostruku krunu s Modrima.

"Čestitam Splitu na plasmanu u finale, ali mi želimo osvojiti Kup i završiti sezonu na najbolji mogući način. Međutim, Splitova forma raste i sigurno će biti nezgodan protivnik. Nama je ovo natjecanje bilo dosta turbulentno i bit će zanimljivo finale. Nadam se da će doći dosta gledatelja na finale i da će na kraju pobijediti bolji, spretniji i sretniji", zaključio je Mamić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri