Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Svjetski lideri

Hrvatski proizvod
kao tehnološki temelj
Copa Americe

30.04.2015.
Hrvatski proizvod kao tehnološki temelj Copa Americe
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Na Hvaru je ovoga tjedna održana međunarodna konferencija o informatizaciji nogometnih saveza u organizaciji tvrtke Analyticom koja je svoj pohod do pozicije svjetskog lidera započela partnerstvom s Hrvatskim nogometnim savezom.

Na Hvaru je bilo prisutno 50 članova iz 20 nogometnih saveza iz cijelog svijeta. Uz predstavnike HNS-a, sudjelovali su djelatnici saveza iz BiH, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Cipra, Gibraltara, Litve, Moldove, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Argentine, Bolivije, Urugvaja, Čilea, Ekvadora, Venezuele, Perua, Paragvaja i Kolumbije te predstavnici konfederacije CONMEBOL.

Sudionike konferencije pozdravio je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, a tijekom trodnevnog programa prezentirane su najnovije inovacije u informatičkim sustavima COMET i ERP koje razvija Analyticom te napredni primjeri primjene iz različitih saveza diljem svijeta.

Tasos Agathangelou (Cipar), Hugo Salgado (Kolumbija) i Iva Projkovska (Makedonija) predstavili su načine na koji je sustav COMET profesionalizirao i unaprijedio vođenje natjecanja, disciplinskih mjera i financija u njihovim savezima.

Na kraju konferencije, dr. Ivana Bosnić sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva predstavila je e-Learning, sustav za nogometne organizacije, zajednički projekt Analyticoma, FER-a i HNS-a.

Sudionike konferencije primili su i Rino Budrović, gradonačelnik Hvara, te Nikša Peronja, načelnik Jelse gdje je jednako uspješno prije dvije godine održana konferencija iste tematike u suradnji s Fifom.

foto: Arhiva HNS

Direktor Analyticoma, Ivica Pavić, zahvalio je lokalnoj vlasti na potpori i pažnji prema uglednim gostima napomenuvši pritom da se isti informatički sustav koristi za vođenje otočke Hvarske lige, kao i za najjača kontinentalna natjecanja poput Copa Libertadores i Copa Americe.

Upravo je korištenje Cometa na ovogodišnjoj Copa Americi bila jedna od zanimljivijih tema tijekom same konferencije.

Voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja pri HNS-u, Ivančica Sudac, uručila je načelnicima prigodne poklone, dresove hrvatske nogometne reprezentacije.

"Prezadovoljni smo kako je prošla cijela konferencija. Povratna informacija od korisnika je maksimalno pozitivna, a pritom kroz izmjenu iskustava svi imaju priliku uvidjeti kako sustave mogu još bolje iskoristiti za unaprjeđenje procesa u svojim organizacijama. Naravno, dodatni razlog za zadovoljstvo svim sudionicima je činjenica da su pored stečenih novih znanja imali priliku doživjeti prirodne ljepote, kulturne znamenitosti i gostoprimstvo domaćina na našem najsunčanijem otoku", zaključio je Ivica Pavić.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Portugal - Hrvatska

05.09.2020.

Porto