Svjetski lideri

Hrvatski proizvod kao tehnološki temelj Copa Americe

30.04.2015.

Hrvatski proizvod kao tehnološki temelj Copa Americe
Foto: Arhiva HNS

Na Hvaru je ovoga tjedna održana međunarodna konferencija o informatizaciji nogometnih saveza u organizaciji tvrtke Analyticom koja je svoj pohod do pozicije svjetskog lidera započela partnerstvom s Hrvatskim nogometnim savezom.

Na Hvaru je bilo prisutno 50 članova iz 20 nogometnih saveza iz cijelog svijeta. Uz predstavnike HNS-a, sudjelovali su djelatnici saveza iz BiH, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Cipra, Gibraltara, Litve, Moldove, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Argentine, Bolivije, Urugvaja, Čilea, Ekvadora, Venezuele, Perua, Paragvaja i Kolumbije te predstavnici konfederacije CONMEBOL.

Sudionike konferencije pozdravio je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, a tijekom trodnevnog programa prezentirane su najnovije inovacije u informatičkim sustavima COMET i ERP koje razvija Analyticom te napredni primjeri primjene iz različitih saveza diljem svijeta.

Tasos Agathangelou (Cipar), Hugo Salgado (Kolumbija) i Iva Projkovska (Makedonija) predstavili su načine na koji je sustav COMET profesionalizirao i unaprijedio vođenje natjecanja, disciplinskih mjera i financija u njihovim savezima.

Na kraju konferencije, dr. Ivana Bosnić sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva predstavila je e-Learning, sustav za nogometne organizacije, zajednički projekt Analyticoma, FER-a i HNS-a.

Sudionike konferencije primili su i Rino Budrović, gradonačelnik Hvara, te Nikša Peronja, načelnik Jelse gdje je jednako uspješno prije dvije godine održana konferencija iste tematike u suradnji s Fifom.

Foto: Arhiva HNS

Direktor Analyticoma, Ivica Pavić, zahvalio je lokalnoj vlasti na potpori i pažnji prema uglednim gostima napomenuvši pritom da se isti informatički sustav koristi za vođenje otočke Hvarske lige, kao i za najjača kontinentalna natjecanja poput Copa Libertadores i Copa Americe.

Upravo je korištenje Cometa na ovogodišnjoj Copa Americi bila jedna od zanimljivijih tema tijekom same konferencije.

Voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja pri HNS-u, Ivančica Sudac, uručila je načelnicima prigodne poklone, dresove hrvatske nogometne reprezentacije.

"Prezadovoljni smo kako je prošla cijela konferencija. Povratna informacija od korisnika je maksimalno pozitivna, a pritom kroz izmjenu iskustava svi imaju priliku uvidjeti kako sustave mogu još bolje iskoristiti za unaprjeđenje procesa u svojim organizacijama. Naravno, dodatni razlog za zadovoljstvo svim sudionicima je činjenica da su pored stečenih novih znanja imali priliku doživjeti prirodne ljepote, kulturne znamenitosti i gostoprimstvo domaćina na našem najsunčanijem otoku", zaključio je Ivica Pavić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri