Hrvatska mogla i ranije riješiti utakmicu

Bašić: "Kompletna momčad dobra, to me veseli"

06.05.2015.

Bašić: "Kompletna momčad dobra, to me veseli"
Foto: Arhiva HNS

Hrvatski izbornik Dario Bašić prokomentirao je pobjedu svoje momčadi nad domaćinom Bugarskom na otvaranju Europskog prvenstva U-17.

Pogocima Babića u prvom dijelu i Blečića na samom kraju utakmice, Hrvatska je slavila protiv Bugara 2:0 i osvojila prva tri boda na europskoj smotri. Tako će drugo kolo dočekati na samom vrhu svoje skupine.

"Kao što smo i očekivali, bilo je jako teško na otvaranju Europskog prvenstva protiv domaćina pred 10.000 ljudi. Pritisak je bio i na nas i na njih, osjetila se nervoza", rekao je hrvatski izbornik Dario Bašić poslije utakmice.

Hrvatska je na terenu pokazala više od svog protivnika, naglasio je.

"Dobro smo ušli u utakmicu i prvih pola sata igrali dosta kvalitetno, a u drugom poluvremenu imali smo velik broj neiskorištenih šansi. Zato smo na kraju opasno živjeli, s obzirom da su Bugari pokazali inicijativu, ali zbog naših grešaka. Šansu smo im otvorili zato što nismo ranije riješili utakmicu", kaže Bašić.

"Bugari su bili u grču, no podrška s tribina dala im je dodatnu snagu i energiju. Ipak, mi smo ovisili sami o sebi. Mogli smo završiti utakmicu i s manje umora te manje kartona, koji bi se mogli pokazati bitnima i zbog toga mi je žao. Neke sitnice treba ispraviti uoči Austrije", najavio je hrvatski izbornik.

Pojedince nije bilo potrebe izdvajati, s obzirom da je cijeli kolektiv pružio vrlo dobru partiju.

"Kompletna je momčad bila dobra i to me veseli. Protivnik nam nije stvorio neke velike prigode, a to je ključ za kvalitetnu igru prema naprijed. Nedostaje nam tek malo mirnoće u završnici", rekao je Bašić.

Utakmicu drugog kola Hrvatska igra u subotu u Sozopolu protiv Austrije.

"Austrija je čvrsta, disciplinirana, vratila se protiv Španjolske nakon 0:1 premda su Španjolci dominirali. Mogli su Austrijanci pred kraj i iznenaditi pobjedom. Imaju dosta igrača s naših područja, imaju dozu talenta i kvalitete koja ih prije nije krasila", zaključio je Dario Bašić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri