Sosa očekuje protivnika sličnog Bugarima

Babić: "Austrijanci dobri, ali mi smo bolji"

08.05.2015.

Babić: "Austrijanci dobri, ali mi smo bolji"
Foto: UEFA / Sportsfile

Hrvatska U-17 s tri uvodna boda na kontu čeka okršaj s Austrijom, a reprezentativci Matko Babić i Borna Sosa vjeruju da se u subotu može do novog dobrog rezultata.

Izabranici Darija Bašića u srijedu su u Staroj Zagori ostvarili željeni cilj te svladali domaćina Europskog prvenstva Bugarsku rezultatom 2:0. Na taj su način zasjeli na vrh Skupine A, u kojoj se nalaze još Austrija i Španjolska.

"Mislim da smo dobro odigrali, u prvom poluvremenu Bugari nisu mogli doći do lopte. Sretan sam što sam debitirao i postigao pogodak već u svojoj prvoj službenoj utakmici. Igram sve bolje i bolje, nadam se da ću tako i nastaviti. Dobro sam se uklopio u momčad", prokomentirao je strijelac prvog pogotka za Hrvatsku, Matko Babić.

Protiv Austrije se može napraviti novi korak prema zacrtanom plasmanu u četvrtfinale.

"Mislim da su Austrijanci dobri, ali da smo mi bolji te da ćemo to i pokazati", sažeo je Babić.

"Austrija je momčad više orijentirana na obranu od Španjolske, i mislim da će utakmica biti slična ovoj s Bugarskom", nadovezao se Borna Sosa.

Hrvatska će u petak trenirati u podne, a izborniku Bašiću svi su nogometaši zdravi i spremni. Među kandidate za utakmicu vraća se Hudećek, koji je odradio svoju suspenziju.

"Dugo smo se pripremali za utakmicu s Bugarskom, ipak je prva najvažnija", govori Sosa. "Svi smo bili 'unutra', svi smo dobro odigrali. Prvih 60 minuta bili smo odlični, a onda se pojavilo malo nervoze, što je diglo njihovu publiku na noge. Malo smo se opustili, ali glavno da je dobro završilo".

Hrvatski se reprezentativci dobro poznaju, s obzirom da već dulje vremena igraju zajedno.

"To je velika prednost, svi znamo kako nam suigrači igraju. Razumijemo se, lakše nam je, a svojim sam igrama zasad sam itekako zadovoljan", zaključio je Sosa.

Utakmica s Austrijom igra se u Sozopolu, s početkom u 12 sati po hrvatskom vremenu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri