Suparnik jak na lopti, čvrst i kompaktan

Hrvatska U-17 čeka Austriju: "Maksimalno usredotočeni"

09.05.2015.

Hrvatska U-17 čeka Austriju: "Maksimalno usredotočeni"
Foto: UEFA / Sportsfile

Nakon uvodne pobjede nad Bugarskom, Hrvatska U-17 u subotu igra drugu utakmicu na EP-u, protiv Austrije.

Kao vodeća momčad u Skupini A, hrvatska reprezentacija do 17 godina starosti dočekuje dvoboj s Austrijancima u Sozopolu, koji bi mogao osigurati i plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva.

U prvom je kolu Hrvatska svladala domaćina Bugarsku 2:0.

"Imali smo manji problem zbog malog pada u završnici, teško je držati baš cijelu utakmicu na onako visokoj razini. Nešto se na kraju pita i protivnika, a mi smo prekasno postigli drugi pogodak. Da smo uspjeli ranije iskoristiti neku od prilika, sigurno bi i rezultat bio uvjerljiviji, a utakmica znatno prije riješena. To bi nas manje iscrpilo, a možda bi nas sačuvalo i nekih kartona", podsjetio je hrvatski izbornik Dario Bašić.

"Ipak, tih 60 minuta je možda i najbolje što su moji igrači pokazali na terenu, uključujući i kvalifikacije. Usprkos pritisku, sve su dobro podnijeli i ja im čestitam", dodao je.

Generaciju Austrijanaca koja će im danas stajati sa suprotne strane mladi su Hrvati prošle sezone pobijedili 2:0 na razvojnom turniru u Švicarskoj, a Austrija je u prvom kolu europske smotre u Bugarskoj odigrala 1:1 sa Španjolskom.

"Odigrali su dosta dobro protiv favoriziranih Španjolaca, makar imam osjećaj da su odigrali ispod svoje razine. Kada im je pao teret s leđa, kada su zabili gol, opustili su se i pokazali da se dobro brane, ali i da mogu nešto organizirati prema naprijed. Jaki su na lopti, čvrsti i kompaktni. Španjolci su mogli u prvih 20 riješiti utakmicu u svoju korist, no Austrijanci su se obranili i pri kraju čak i bili bolji u nekim segmentima", analizirao je Bašić.

"Postoji i opasnost da ih podcijenimo, s obzirom da smo se lako obračunali s njima, no sve se može brzo okrenuti i bit će ovo sasvim drugačija utakmica, u drugačijim uvjetima. Ulog je veći, značaj je veći i ukazao sam igračima na to. Ući će u utakmicu maksimalno usredotočeni", naglasio je izbornik.

Na raspolaganju će mu ponovno biti i Matej Hudećek nakon odrađene suspenzije, a svi su zdravi i spremni za igru. U odnosu na početnu postavu protiv Bugarske, bit će manjih promjena.

"Nakon analize i s obzirom na formu pojedinih igrača, odnosno umor - nemaju svi isti ritam natjecanja i nekima ovaj ritam teže pada - uvest ćemo jednog ili dvojicu svježih kako bismo dobili na trci i kako bismo proveli svoje taktičke zamisli", najavio je Dario Bašić.

Utakmica Hrvatske i Austrije počinje u 12 sati po hrvatskom vremenu, a u drugom susretu Skupine A sastaju se Španjolska i Bugarska.

Tablica:
1. Hrvatska 3
2. Austrija 1
3. Španjolska 1
4. Bugarska 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri