Rumunjke bolje od hrvatskih kadetkinja

31.07.2013.

Rumunjke bolje od hrvatskih kadetkinja
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska U-17 reprezentacija doživjela je i drugi poraz na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo.

Nakon uvjerljivog i očekivanog poraza od Norveške na startu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, hrvatske kadetkinje upisale su i poraz (1:2) od Rumunjske u drugom kolu.

Rumunjke su bile protivnik po mjeri hrvatske reprezentacije, no izabranice Ivice Milkovića u Tallinnu nisu uspjele ostati neporažene.

Rumunjska je u vodstvo došla u 10. minuti kada je Ciolacu fantastičnim udarcem iskoristila asistenciju Vasile. U 48. minuti Ambru? je dobro iskoristila pogrešku inače odlične vratarke Sanje Sabo i tako povisila na 2:0.

Iako je Melani Mihić u 65. minuti uspjela postići pogodak za smanjenje vodstva, Rumunjke na čelu s vratarkom Kajtar nisu dopustile izjednačenje te su upisale ključnu pobjedu u borbi za drugo mjesto u skupini koje vodi u nastavak kvalifikacija.

Izbornik Ivica Milković žali za propuštenom prilikom za bod(ove):

"Prvo poluvrijeme pripalo je Rumunjskoj, a drugo nama. Nažalost, manjak sreće i koncentracije u ključnim trenucima prevagnuli su utakmicu na njihovu stranu. Trebalo nam je malo više raspoloženih igračica u napadu, sigurno da smo malo tužni i razočarani nakon ovog poraza. Protiv Estonije idemo na pobjedu, imamo teoretske šanse za prolazak dalje. Vjerujem da smo malo kvalitetniji od Estonki i da možemo ostvariti prvu pobjedu."

Osim prve dvije reprezentacije iz svake skupine, dalje prolazi i jedna trećeplasirana selekcija s najboljim omjerom protiv prve i druge reprezentacije u skupini.

Hrvatska - Rumunjska 1:2

Mihić 65' / Ciolacu 10, Ambru? 48+

Hrvatska: Sabo, Pezelj, Buljević, Šegota (od 80. Kunštek), Devčić (od 66. Schafer-Hansen), Tomić, Dokuzović, Maltašić, Mihić, Balić (od 66. Zrno), Kristić.

1. kvalifikacijski krug za EP U-17 (žene)
Skupina 2, rezultati i raspored:

29.7.2013.: Norveška - Hrvatska 5:1
31.7.2013.: Hrvatska - Rumunjska 1:2
3.8.2013.: Estonija - Hrvatska (13:30)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri