Odabrali ste reprezentativca godine

Perišić: "Nastupi za Hrvatsku su mi najdraži trenuci"

30.12.2015.

Perišić: "Nastupi za Hrvatsku su mi najdraži trenuci"
Foto: Drago Sopta/HNS

Za hrvatske navijače nema dvojbe - Ivan Perišić bio je najbolji hrvatski reprezentativac u 2015. godini, nastavivši tako tamo gdje je stao godinu prije.

Ivan Perišić ušao je u 2016. godinu primivši nagradu Vatrena krila za reprezentativca godine u izboru Kluba navijača Uvijek vjerni, nakon što je oduševio svojim predstavama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i na početku Europskih kvalifikacija za Euro 2016.

"Svaka utakmica i nastup za hrvatsku reprezentaciju moji su najdraži trenuci. Pogotovo nastupi na velikim natjecanjima, Svjetskom i Europskom prvenstvu. Te osjećaje i emocije nikada neću zaboraviti. Igranje u drugoj zemlji pred tolikim brojem naših navijača i protiv najboljih svjetskih igrača je za mene vrh", kazao je Perišić za hns-cff.hr u osvrtu na svoje nastupe u reprezentativnom dresu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Perišić je u istom tempu iz 2014. godine nastavio i u godini na izmaku. Predvodio je Hrvatsku u broju nastupa i golova, odigravši sve utakmice (osam) i pritom zabivši tri pogotka, uključujući i onaj na Malti koji se pokazao pobjedničkim i ujedno vrijednim direktnog plasmana na Euro 2016.

26-godišnji krilni napadač završio je Europske kvalifikacije sa šest golova i tri asistencije, predvodeći Hrvatsku na deveto veliko natjecanje kao najučinkovitiji i najraspoloženiji igrač. Navijače je, k tomu, oduševio i svojim pristupom - Perišića se i u riješenim utakmicama moglo vidjeti kako se u sudačkoj nadoknadi u punom sprintu vraća u obranu i požrtvovno uklizuje protivničkim igračima.

"U početku sam prilikom nastupa za reprezentaciju bio u određenom grču, no sada se hvala Bogu otvorilo i ide mi dobro. Želim stoga svim suigračima u reprezentaciji i sebi samo puno zdravlja i sreće da napokon napravimo nešto veliko", dodao je hrvatski reprezentativac.

Foto: Drago Sopta/HNS

Uzevši sve to u obzir, ne čudi da ste upravo Perišića odabrali za najboljeg reprezentativca u 2015. godini. Usprkos jakoj konkurenciji Danijela Subašića i Domagoja Vide, iza kojih je fantastična godina u dresu reprezentacije, Perišić je dobio 84 posto vaših glasova na Twitteru HNS-a te 68 posto glasova na internetskoj stranici Saveza.

"Kao što to cijelo vrijeme govorim pa tako i ove i prošle godine kada su me navijači izabrali za najboljeg reprezentativca, nagrade, priznanja i ljubav od strane navijača su velika i posebna stvar jer je njih najteže zadovoljiti i ne možete ih prevariti. Stoga će mi i ovo priznanje biti dodatan poticaj i za sljedeću godinu", zaključio je Perišić.

Foto: Drago Sopta/HNS
,

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri