Izaberite nogometaša godine

Modrić, Perišić ili Rakitić?

31.12.2015.

Modrić, Perišić ili Rakitić?
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski su nogometaši ostvarili brojne uspjehe i zapažene nastupe tijekom 2015. godine, a najbolji među odličnima bili su Luka Modrić, Ivan Perišić i Ivan Rakitić.

Nakon izbora za reprezentativca godine, izaberite i najboljeg hrvatskog nogometaša u godini na izmaku, godini koja je Vatrenima donijela mnoga klupska ostvarenja te vizu za europsku smotru idućeg ljeta.

Luka Modrić

Luka Modrić ove se godine još jednom potvrdio kao jedan od ključnih igrača španjolskog velikana Real Madrida, dirigirajući veznim redom svog kluba, a doprinos je dao i izravnom plasmanu hrvatske reprezentacije na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Modrić je ponovno i dobitnik nagrade Nogometni Oscar, priznanja koje mu je uručeno treću godinu zaredom, a našao se i u izboru za najbolju momčad sezone po kriterijima FIFPro-a. Za Hrvatsku ima 87 nastupa i deset postignutih golova.

Ivan Perišić

Ivan Perišić, ovogodišnji dobitnik reprezentativnog priznanja Vatrena krila te nedavno izabrani reprezentativac godine, imao je vrlo uspješno razdoblje u kojemu je s njemačkim Wolfsburgom osvojio drugo mjesto u Bundesligi te naslove pobjednika Njemačkog kupa i Superkupa.

Odlične igre u dresu Wolfsburga (sedam golova i osam asistencija u sezoni) osigurale su mu i transfer u talijanski Inter, s kojim se bori za sam vrh Serie A. Tako se našao u društvu Marcela Brozovića, a pohvale mu stižu s više strana. Za Hrvatsku ima 43 nastupa i 11 golova.

Ivan Rakitić

Izuzetno bogatu godinu Ivan Rakitić je kao član vrlo uspješne Barcelone zaključio trofejima španjolske Primere, Kupa kralja, Lige prvaka, Europskog superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. U proteklu je sezonu, prvu među Kataloncima, ugradio osam golova, a u novoj je dodao već tri.

Njegove su sjajne partije prepoznate diljem svijeta te je uvršten u izbor za Fifinu Zlatnu loptu, izabran je za nogometaša godine Večernjeg lista te sportaša godine Sportskih novosti, a zajedno s Modrićem kandidira za FIFPro-ovu idealnu postavu. Za Hrvatsku ima 75 nastupa i deset golova.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri