Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Mediji

Informacije

Predstavnici medija ovdje mogu pronaći informacije o akreditiranju za utakmice hrvatskih reprezentacije i druge obavijesti o medijskim aktivnostima HNS-a.

Informacije
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Poštovani predstavnici medija, ako želite primati obavijesti o medijskim aktivnostima hrvatskih reprezentacija putem maila, prijavite se na mail press@hns-cff.hr kako bismo Vas dodali na mailing listu Saveza.

Akreditacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji

 

2. prosinca 2017. godine FIFA je otvorila proces akreditiranja za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji koji će se odvijati putem FIFA "Media Channela" (http://media.fifa.com)

 

Rok za prijave za akreditacije ističe 31. siječnja 2018. godine, a proces je gotovo identičan onome za FIFA Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

 

Da biste ispunili prijavu za akreditiranje (koja ne jamči samu akreditaciju) potrebni su vam (1) osobni korisnički račun na FIFA "Media Channelu" te (2) jedinstveni korisnički broj i "elektronički ključ" koji vašoj redakciji izdaje nacionalni savez, u ovom slučaju Hrvatski nogometni savez.

 

Svim predstavnicima medija koji nemaju otvoren vlastiti račun na FIFA "Media Channelu" sugeriramo da ga otvore što prije.

 

Zainteresirani predstavnici tiskanih i internetskih medija, novinskih i fotografskih agencija, fotografi te "freelanceri" (novinari i fotografi) trebaju se prijaviti HNS-u za akreditacije putem e-maila na adresu tomislav.pacak@hns-cff.hr do četvrtka, 28. prosinca 2017. godine u 12:00 sati. Na svaki mail dobit ćete mail potvrde primitka zahtjeva.

 

Molimo vas da se u ime svake redakcije javi isključivo jedna osoba, urednik ili druga odgovorna osoba, sa zahtjevom koji definira BROJ željenih/potrebnih novinarskih i/ili fotografskih akreditacija (imena nisu potrebna). Zahtjevi redakcija koje se jave nakon isteka ovog roka neće moći biti odobreni i molimo vas da to poštujete.

 

Do ponedjeljka, 8. siječnja 2018. godine, na e-mail adrese spomenutih urednika/odgovornih osoba u odabranim redakcijama doći će odobren broj automatski generiranih korisničkih brojeva i elektroničkih ključeva, a urednici će te podatke proslijediti odabranim pojedincima unutar redakcije koji potom trebaju ispuniti prijavu za akreditiranje na svom osobnom računu unutar FIFA "Media Channela". Nakon prijave za akreditaciju, putem FIFA "Media Channela" moći ćete se prijaviti i za "ulaznice" za pojedinačne utakmice, kao što je to uobičajeno na velikim natjecanjima.

 

Radio i TV kuće koje nisu nositelji prava prijavljuju se direktno putem FIFA "Media Channela" od 1. do 28. veljače 2018. godine. I u slučaju odobrenih akreditacija, njima će pristup stadionima biti dopušten isključivo na dane kada nema utakmica. Za dodatna pojašnjenja, nenositelji TV prava mogu kontaktirati Fifu putem e-mail adrese nrh@fifa.org

 

Kao i na prethodnim natjecanjima, FIFA je odredila kvotu za svaki nacionalni savez, pa je broj korisničkih ključeva koje HNS može izdati ograničen. Stoga, molimo vas za maksimalnu ozbiljnost, razboritost i korektnost prema drugim redakcijama, što znači da se prijaviti trebaju isključivo redakcije koje apsolutno sigurno šalju traženi broj osoba u Rusiju. Potražnja će, pretpostavljamo, premašiti hrvatsku kvotu i stoga će prednost imati redakcije koje redovito prate reprezentaciju na velikim natjecanjima.

 

U slučaju potrebe, HNS će konzultirati HZSN oko konačne odluke komu izdati akreditacije.

 

FIFA će potvrde o odobrenim akreditacijama slati od kraja veljače 2018. godine.

 

Za rad u media centru u kampu hrvatske reprezentacije, bit će izdavane dodatne akreditacije HNS-a za medije koji nisu akreditirani od strane Fife. O tom zasebnom procesu akreditiranja obavijestit ćemo vas nekoliko mjeseci prije početka SP-a.

 

Predstavnici medija moći će se prijaviti za vize u Veleposlanstvu Ruske Federacije u RH. Akreditirani predstavnici medija moći će se prijaviti za posebne "double-entry media" vize koje će vrijediti od sredine svibnja do sredine srpnja, uz pojednostavljenu proceduru i bez naknade ako se viza preuzima u Veleposlanstvu. Više informacija dobit ćete uz e-mail s odobrenjem akreditacije.

 

Na kraju, još jednom sažetak s rokovima:

 

Do 28.12.2017.: Urednici redakcija dostavljaju HNS-u zahtjev za određenim BROJEM novinarskih i/ili fotografskih akreditacija (tomislav.pacak@hns-cff.hr)

 

Do 8.1.2018.: HNS urednicima redakcija dostavlja određeni broj korisničkih imena i "elektroničkih ključeva" koje oni prosljeđuju odabranim pojedincima unutar svoje redakcije.

 

Do 31.1.2018.: Pojedini novinari i fotografi prijavljuju se za akreditaciju za FIFA SP 2018. putem FIFA "Media Channela" koristeći (1) svoj profil i (2) dobivene korisničke podatke od strane urednika.

 

Poštovane kolegice i kolege, ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja u vezi ovog procesa akreditiranja, slobodno nas kontaktirajte telefonski ili putem e-maila. Više informacija, ako želite, možete pronaći i na FIFA "Media Channelu".

 

Glasnogovornik HNS-a: Tomislav Pacak
 

Kontakt: press@hns-cff.hr

 

Prethodna utakmica

Grčka - Hrvatska 0:0

12.11.2017.