Dinamo pobjednik 15. izdanja turnira "Međimurec"

26.08.2013.

Dinamo pobjednik 15. izdanja turnira "Međimurec"

Nogometni klub "Međimurec" uspješno je organizirao 15. izdanje međunarodnog nogometnog turnira za nogometaše rođene 2001. i mlađe.

Pod geslom "Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice", 17. i 18. kolovoza održan je međunarodni nogometni turnir "Međimurec 2013."

Uz mnogobrojne uzvanike, turnir su posjetili i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, direktor reprezentacija Zorislav Srebrić te predsjednik Komisije za mlađe uzraste Ivan Bedi. Uz njih, na turniru su bili i župan Matija Posavec te zamjenik načelnika općine Nedelišće Željko Kacun, koji su se biranim riječima obratili mladim nogometašima te mnogobrojnim gledateljima.

Turnirom je rukovodio organizacijski odbor u sljedećem sastavu: Ivan Ganzer (predsjednik), Stjepan Križarić, Darko Dania, Mato Kljajić, Zorislav Srebrić.

Turnir je nadgledala turnirska komisija u sastavu: Dejan Leček (predsjednik), Jerko Treska, Franjo Fais i Slavko Vodopija.

Na turniru je nastupilo 10 ponajboljih ekipa iz Hrvatske i šire regije: NK Dinamo Zagreb, NK Hajduk Split, NK Varaždin, NK Međimurje, NK Međimurec, HŠK Zrinjski Mostar, NK Olimpija Ljubljana, Škola nogometa Puskas Ferenc (Mađarska), FK Vojvodina Novi Sad te SK Sturm Graz iz Austrije.

Mladi nogometaši bili su smješteni u Studentskom centru Varaždin, dok su im 3 obroka dnevno bila omogućena putem organiziranog cateringa.

Po lijepom vremenu i na odlično pripremljenom terenu gledali smo niz zanimljivih nogometnih utakmica u kojima su buduće nogometne zvijezde pokazale sve svoje nogometno znanje, te tako pružili mnogobrojnim gledateljima užitak u ljepoti nogometne igre, a domaćim dječacima nezaboravan doživljaj igranja protiv najboljih domaćih i stranih protivnika.

Kroz turnir je prošlo više od tisuću gledatelja, što domaćih, što stranih, a organizator se pobrinuo za širok izbor jela i pića.

Posebno je zanimljivo bilo finale u kojem je igran vječiti hrvatski derbi, između ekipa Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita. Iako su Hajdukovci poveli, u drugom poluvremenu Dinamo ipak radi preokret te dolazi do zaslužene pobjede 2:1.

Treća je bila Olimpija iz Ljubljane, dok su 4. bili dječaci Sturma iz Graza.

Treneri svih ekipa koje su sudjelovale na turniru jednoglasno su odabrali i najbolje pojedince:

Najbolji vratar: Nicholas Reichman (Sturm Graz)
Najbolji strijelac: Marco Fuchofler (Sturm Graz)
Najbolji igrač: Antonio Marin (Dinamo Zagreb)

Nagrade i medalje najboljima dodijelili su predsjednik Komisije za mlađe uzraste HNS-a Ivan Bedi i predsjednik MNS Mato Kljajić. Medalje su primili i svi igrači koji su sudjelovali na turniru.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri