Svečana promocija druge generacije CFM-a

Šuker: "Ulažemo u mladost na terenu i izvan njega"

24.05.2015.

Šuker: "Ulažemo u mladost na terenu i izvan njega"
Foto: Drago Sopta/HNS


Na svečanoj promociji održanoj u prostorijama Nogometne akademije HNS-a certifikate Sveučilišta u Lauseannei dobila je druga generacija polaznika obrazovnog programa "Certificate in Football Management."

U organizaciji Uefe, Sveučilišta u Lausanni i Hrvatskog nogometnog saveza, kroz proteklih devet mjeseci provedena je edukacija nogometnih djelatnika koja za cilj ima razvijanje managerskih vještina u nogometu. Hrvatski nogometni savez je s engleskim FA prije dvije godine odabran za pilot-projekt, a sada se HNS može pohvaliti već drugom generacijom uspješnih polaznika. U ovom izdanju CFM-a su uz djelatnike iz HNS-a te hrvatskih klubova sudjelovali i djelatnici iz nogometnih saveza BiH, Makedonije, Bugarske, Grčke i Slovenije.

"Prije nekoliko dana imao sam priliku čestitati našoj U-17 reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo, i tada sam rekao da je HNS-ova zadaća i obveza ulagati u mlade. Isto mogu reći i ovom prigodom jer ulaganje u vaše znanje i razvoj vještina sigurno će pridonijeti dodatnom razvoju hrvatskog nogometa. Čestitam svima na uloženom trudu u dobivanje ovog zasluženog certifikata", poručio je svim dobitnicima certifikata predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker.

U ime polaznika, Tanja Peraković zahvalila se Uefi, Sveučilištu u Lausaanni, svim profesorima i organizatorima te HNS-u na podršci tijekom programa:

"Imali smo priliku analizirati, uspoređivati i učiti te završavamo ovaj program obogaćeni novim znanjem, idejama i prijateljstvima. Vidjeli smo koliko još možemo učiniti u građenju naše nogometne obitelji. Sve što smo naučili iskoristit ćemo u daljnjem radu i nadamo se da ćemo time pomoći i našim kolegama, klubovima i savezima."

Foto: Drago Sopta/HNS

Prije svečane promocije odrađen je i posljednji seminar kojem je tema bila organizacija događaja o čemu su govorili prof. Alain Ferrand (Sveučilište Poitiers), Peter Nordenström (UEFA) i Alan Balen (HNS).

Tijekom seminara, sudionici su odradili zahtjevnu simulaciju organizacije utakmice Lige prvaka u kojoj su ostvarili najbolji rezultat na do sada održanim edukacijama u Europi - bolji od djelatnika u Njemačkoj, Engleskoj, Finskoj i Gruziji.

Na svečanoj promociji je Uefin manager za edukaciju, Thomas Junod, predao Šukeru Uefinu marketinšku nagradu za najbolju digitalnu kampanju koju je Hrvatski nogometni savez osvojio 2014. godine za kampanju "Budi ponosan" tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Foto: Arhiva HNS

"U ime Uefe čestitam vam, ponosni smo na vas. Znamo koliko ste truda uložili u ovaj program uz svoja normalna zaduženja na poslu. Ovo je možda završetak jedne avanture, ali vjerujemo da je početak jedne sasvim nove. Ne zaboravite da imate odgovornost podijeliti svoje ideje i znanja s ljudima s kojima radite. Danas više od 20 saveza želi ugostiti CFM, a HNS je prvi koji je vjerovao Uefi pri pokretanju inicijative. Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru, Ivančici i Borisu, vi ste začetnici ovog uspjeha i trebate biti ponosni na to", izjavio je Junod na svečanoj promociji.

Predsjednik Šuker darovao je Thomasu Junodu, profesorima Alainu Ferrandu, Jean-Loup Chappeletu i Dawn Aquillini te djelatnicima Uefe Peteru Nordenströmu i Valentini Mercolli dresove hrvatske reprezentacije, dok je Uefa uzvratila s darovima za Ivančicu Sudac i Borisa Kublu (voditelji CFM-a u Hrvatskoj), Vatroslava Mihačića (voditelj Akademije) i Nikšu Martinca (IT podrška).

Certifikate Sveučilišta u Lausanni za uspješno položeni program "Certificate in Football Management dobili su Ivana Čakarić (Istra 1961), Igor Pristovnik (HNS), Martina Jurjević (Hajduk), Borislav Alexandrov (Bugarski nogometni savez), Antonio Pavlović (HNS), Matija Puhak (HNS), Sanda Mamić (Dinamo), Nikolina Barabaš (HNS), Matej Zadro (Dinamo), Ilija Kitić (Slovenski nogometni savez), Irena Miloshevska (Makedonski nogometni savez), Josip Tomaško (HNS), Željka Zuanović (HNS), Vlatka Peras (Dinamo), Matej Škegro (Dinamo), Tanja Peraković (HNS) i Tarik Kečo (NS BiH).

"Certificate of Merit", kao priznanje za najviše ocjene, zaslužili su Mladen Čičmir (Slovenski nogometni savez), Jelena Mikačić (Hajduk), Robert Kerovec (Slaven Belupo), Maro Tsogkani (Grčki nogometni savez) i Tomislav Pacak (HNS).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri