Svečanost u Zagrebu

Modrić i Pjaca predvode dobitnike nogometnih Oscara

04.06.2015.

Modrić i Pjaca predvode dobitnike nogometnih Oscara
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je upriličena treća svečanost pod nazivom Nogometni Oscari, na kojoj su izabrani najbolji pojedinci hrvatskog nogometa.

U organizaciji udruge Nogometni sindikat, održana je treća dodjela Nogometnih Oscara, na kojoj su uručene nagrade dobitnicima. Najbolje su među sobom birali sami igrači i treneri.

Za najboljeg hrvatskog nogometaša po treći je put izabran Luka Modrić iz Real Madrida.

"Iznimno sam počašćen, jednako kao i prvi put. Hvala igračima i trenerima od srca, a ovogodišnjeg Oscara posebno ću pamtiti što sam ga primio iz ruku idola iz djetinjstva, Zvonimira Bobana. Ova je sezona za mene bila jako teška, bilo je i sjajnih igara i dosega, ali i dosta peha s ozljedama. Ovo će mi biti motivacija da se što bolje pripremim za sljedeću sezonu i krunu reprezentativne sezone, EP u Francuskoj. Moje je zdravstveno stanje bolje, ali nedovoljno dobro da bih nastupio protiv Italije. Bit ću tamo, bodriti reprezentaciju i vjerujem da će moji suigrači ostvariti dobar rezultat. Rakitiću želim da osvoji Ligu prvaka, svojim je igrama i ponašanjem zaslužio sve što mu se događa", ispričao je Modrić.

Foto: Drago Sopta/HNS

U kategoriji najboljeg igrača hrvatskog prvenstva pobijedio je Dinamov Marko Pjaca, koji je ujedno izabran i za najboljeg mladog igrača.

"Drago mi je da sam osvojio ova priznanja, te zahvaljujem svima koji su mi dali glas, odnosno pomogli, prije svih trenerima i suigračima u momčadi", rekao je Pjaca.

Za najboljeg vratara izabran je Hajdukov Lovre Kalinić, za najboljeg suca Bruno Marić, a za najboljeg trenera Dinamov Zoran Mamić.

Izabrana je i idealna postava MAXtv Prve lige, u kojoj su se našli Livaković, Tomečak, Lešković, Mitrović, Leovac, Ademi, Pavičić, Ćorić, Pjaca, Henriquez i Radonjić.

Davor Vugrinec, najbolji strijelac prve lige u povijesti, ove se sezone povukao u igračku mirovinu, a primio je nagradu Dobri duh hrvatskog nogometa.

Na svečanosti su se prisutni prisjetili i preminulih Vladimira Beare, Ante Žanetića, Radomira Vukčevića, Mile Dumančića i Mladena Čepulića. Svečanosti su prisustvovali i hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Nikom Kovačem.

"Čestitam svim nagrađenima, mislim da su zaslužili, ali želio bih poručiti mladim igračima da rade, da i sljedeće godine budu na ovom mjestu. Mi kao nogometaši i treneri imamo odgovornost prema društvu, tako da podržavam sve akcije HNS-a i lige", rekao je Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri