Toronto i Canberra za treće mjesto

Vojvođanski Hrvati i Pajde Möhlin izborili finale

02.07.2015.

Vojvođanski Hrvati i Pajde Möhlin izborili finale
Foto: Drago Sopta/HNS

Završena je grupna faza Svjetskog nogometnog natjecanja klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine i nacionalnih manjina, te su poznati finalisti.

U subotu, 4. srpnja na stadionu Sesveta, finale natjecanja igrat će reprezentacija vojvođanskih Hrvata protiv momčadi Pajde Möhlin, a prije toga za treće će se mjesto boriti Croatia Toronto i Canberra.

Vojvođanski Hrvati osvojili su Skupinu A nakon remija s drugoplasiranom Croatijom iz Toronta, braniteljem naslova. Završilo je 2:2, a vojvođanski su Hrvati dva puta vodili golovima Vojnića i Lukača. Za izjednačenja su u vrlo uzbudljivoj završnici pogađali Glavina i Keran.

Croatia Villefranche bila je uvjerljiva protiv Sydney Uniteda (6:0). Mrežu je prvi zatresao Ghoudane, a nakon isključenja Sydneyjevog Bertolissija, hat-trick postigao je Ouedraogo, dok su preostala dva pogotka postigli Lilić i Varela.

Skupina A:
1. Vojvođanski Hrvati 7
2. Croatia Toronto 5
3. Croatia Villefranche 4
4. Sydney United 0

Sa sve je tri pobjede Pajde Möhlin završio nastup u Skupini B, a drugoplasiranu Canberru svladao je 4:1. Prijić je zabio za vodstvo, a poravnao je Deeley sredinom prvog dijela. Pobjedu su potom u nastavku osigurali Vidović, Prijić i Delpini.

Croatia Malmö i Croatia Stuttgart remizirali su 1:1, golovima Tadića u 63. i Lovrića u 85. minuti.

Skupina B:
1. Pajde Möhlin 9
2. Canberra 4
3. Croatia Malmö 2
4. Croatia Stuttgart 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri