Nova stručna radionica na jesen

"Hrvatska liga hrani nacionalnu vrstu"

28.04.2016.

"Hrvatska liga hrani nacionalnu vrstu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završenoj stručnoj radionici za trenere klubova MAXtv Prve lige svoje su dojmove podijelili izbornik A reprezentacije Ante Čačić te tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak.

Dvodnevna stručna radionica za trenere klubova MAXtv Prve lige i njihove suradnike, a koju su predvodili ugledni gosti i stručnjaci završena je ove srijede okruglim stolom i razgovorom s izbornikom A reprezentacije Antom Čačićem.

Izbornik Čačić zadovoljan je bio kako stručnim skupom tako i razgovorom za okruglim stolom s trenerima i izbornicima.

"Druženje s kolegama trenerima iz Prve lige bilo je ugodno. Bilo je dosta interakcije, razgovarali smo i na koji način zadržati kvalitetu igre u ligi s obzirom na veliku fluktuaciju igrača. Bilo je i dosta razgovora jedan na jedan u pogledu igrača koji obećavaju i na koje treba obratiti pozornost. Veseli me što su ovdje uz trenere iz Prve lige bili i izbornici mlađih dobnih kategorija, Gračan, Milin i Bašić. Bilo je uistinu ugodno i konstruktivno te se nadam da je ovo početak kontinuiranog druženja na ovakav način, a za koji vjerujem da će pridonijeti tome da hrvatski nogomet zadrži kvalitetu koju ovog trenutka posjeduje. Hrvatska liga hrani nacionalnu i najbolju hrvatsku vrstu. Izuzetno je stoga važno da se struka međusobno poštuje i nadopunjuje te da na ovakvim druženjima izmjenjujemo iskustva jer tako postajemo bogatiji."

Otkrio je potom Čačić i kojih su se tema treneri zajedno s izbornicima dotaknuli na okruglom stolu s kojim je i završena stručna radionica.

"Razgovarali smo zašto u hrvatskoj ligi nema napadača, zbog čega smo deficitarni na toj poziciji te što možemo napraviti na poziciji lijevog i desnog braniča. Bilo je različitih razmišljanja, od toga da zbog sustava igre s jednim napadačem kojeg svi danas preferiraju manji broj igrača konkurira za napadačku poziciju. Razgovarali smo i da se u školama momčad možda prerano šablonizira. Otvorili smo dosta tema za koje sam siguran da će potaknuti dobar dio kolega na razmišljanje te stoga ponavljam da ovakva komunikacija može biti od velike koristi."

Kazao je Čačić potom i nekoliko riječi o obilasku reprezentativaca uoči okupljanja za Europsko prvenstvo.

"Posljednji vikend sam bio na dvije utakmice Bundeslige, tjedan dana prije sam bio u Milanu, ostao mi je još odlazak u Moskvu i mislim da će zadnji odlazak biti tamo gdje sam i počeo, u Kijevu. Atmosfera kod reprezentativaca je dobra i svi su igrači u dobrom stanju. Radujemo se skorom okupljanju za odlazak na Euro."

"Želim Modriću i Kovačiću da osvoje Ligu prvaka. Smatram da bi im to puno značilo i da će u takvom stanju biti puno veseliji i raspoloženiji. Modrić već ima veliko samopouzdanje, a kakvo bi ono tek bilo kada bi još jednom osvojio Ligu prvaka. Imati takvog igrača u reprezentaciji je odlično. Imat će Modrić i vremena za odmor, uostalom najmanji je problem uključiti jednog Luku Modrića u momčad", zaključio je hrvatski izbornik.

Foto: Drago Sopta/HNS

Tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak također se osvrnuo na stručni skup održan u Zagrebu te je najavio i novo okupljanje trenera Prve lige ove jeseni.

"Inicijator stručnog skupa bio je predsjednik Šuker, dok sam ja prvi operativac i prvi provoditelj ove aktivnosti, možda i prve ovakvog karaktera u Hrvatskoj. Jako sam zadovoljan odrađenim, komunikacija je bila otvorena, bilo je puno stručnih tema i razgovora, zagrebali smo i u neke malo osjetljivije teme."

"Izuzetno me veseli sudjelovanje glavnih trenera hrvatske lige. Osobno sam razgovarao s kolegom Burićem koji obnaša nekoliko funkcija istovremeno u Hajduku, ispričao se te mu je žao što nije mogao prisustvovati, ali za sljedeći se puta stavio na raspolaganje. Svi su treneri dali svoj doprinos i najavljujemo novu ovakvu radionicu i druženje za jesen, nakon EP-a kada ćemo napraviti analizu napravljenog u Francuskoj. Svi su se treneri već prijavili za novu radionicu te će i tada biti rado viđeni sudionici."

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri