Visoko priznanje Uefe za životno djelo

Srebrić dobitnik prestižne Uefine nagrade Dijamantni red časti

29.04.2016.

Srebrić dobitnik prestižne Uefine nagrade Dijamantni red časti
Foto: Drago Sopta/HNS

Viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, dobitnik je prestižne Uefine nagrade Dijamantni red časti.

Dugogodišnji djelatnik Hrvatskog nogometnog saveza, bivši glavni tajnik te sadašnji viši savjetnik predsjednika, Zorislav Srebrić, uskoro će primiti visoko priznanje Europske nogometne federacije.

Dijamantni red časti bit će mu uručen na službenoj večeri Uefe prije Kongresa, a radi se o priznanju za životno djelo.

"Ovo je izuzetno vrijedno Uefino priznanje, a priznanje je i suradnicima i institucijama. Shvatite ga zajednički, dijelimo ga bez obzira koliko smo blisko ili manje blisko surađivali tijekom godina i desetljeća. Zahvaljujem cjelokupnom Izvršnom odboru koji je podržao i verificirao prijedlog i inicijativu za moju kandidaturu, a dodatno se zahvaljujem predsjedniku Šukeru, gospođi Sudac te izvršnom direktoru Vrbanoviću za njihov intenzivan i uspješan rad u okviru tijela Uefe u kojima se o toj kandidaturi raspravljalo", rekao je Zorislav Srebrić.

"Gospodina Laurinca zamolio sam da prenese zahvalnost članovima Komisije i Izvršnog odbora, zaslužnih za konačnu odluku, a zahvaljujem svima s kojima sam surađivao, surađujem i s kojima su surađivati, kao i institucijama i organizacijama u kojima sam djelovao - GNK Dinamu, Zagrebačkom nogometnom savezu, nekadašnjoj zagrebačkoj regiji, te Hrvatskom nogometnom savezu - rukovoditeljima, kolegama, trenerima i igračima", nastavio je.

"Unutar saveza zahvalio bih se svim predsjednicima, ali posebno bih izdvojio Vlatka Markovića s kojim sam najduže surađivao. Hvala glavnim tajnicima, Anti Pavloviću kao svom mentoru koji mi je pomogao na nogometnom putu, svim generacijama igrača na čelu s kapetanima, a posebno generaciji brončanih, svim nogometnim herojima i titanima koji su dali doprinos da šest puta dobijemo nagradu HOO-a za najveću promociju Hrvatske. Hvala generacijama igrača, kapetanima, Blaževiću, na povjerenju kroz koje smo svi zajedno s amaterskim djelatnicima u klubovima i županijskim savezima doprinijeli velikom ugledu hrvatskog nogometa. Razumljivo, zahvaljujem i svojoj obitelji, koja je kroz mnoge godine i desetljeća iskazala razumijevanje za moje nogometne aktivnosti", kaže.

"Budimo ponosni što skrbimo za hrvatski nogomet. Nikada se nećemo umoriti u pomaganju domovini. Zahvaljujem, i tradicionalno - čestitam, čestitam", zaključio je Srebrić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri