Deseta uzastopna titula

Nogometašice Osijeka prvakinje Hrvatske

23.05.2016.

Nogometašice Osijeka prvakinje Hrvatske
Foto: Arhiva HNS

Završena je Prva HNL za žene, a pobjednički trofej ponovno su podigle nogometašice Osijeka.

Ovoga vikenda završeno je i posljednje, 18. kolo 1. HNL za žene, a deseti uzastopni naslov prvakinja Hrvatske ponijele su nogometašice Osijeka.

U posljednjem kolu ekipa Osijeka bolja je bila od Omble sa 7:0 te je proslavila 20. naslov u Prvenstvu Hrvatske.

Nakon 18 odigranih kola Osijek se našao na vrhu ljestvice sa 17 slavlja, jednim remijem te bez pretrpljenog poraza, kao i s 52 sakupljena boda. Prvi pratitelj Osijeku jest ekipa Splita koja je upisala 12 pobjeda, dva neriješena rezultata i četiri poraza te broji 38 prvenstvenih bodova, dok je treća Trnava s 11 slavlja, dva remija i pet poraza te 35 osvojenih bodova.

Po osvajanju novog naslova u domaćem prvenstvu predsjednik ŽNK Osijek Bojan Bodražić kazao je:

"Čestitam igračicama i stručnom stožeru na desetom uzastopnom naslovu prvakinja Hrvatske i ujedno im želim uspjeh i u finalnoj utakmici Kupa Hrvatske kako bi uspješno, a prema našim očekivanjima, osvojili dvostruku krunu, i to desetu u nizu. Zahvalio bih svima koji nas prate i daju podršku našem radu, svima koji doprinose razvoju ŽNK Osijek, svima koji se nesebično daju za boljitak i promociju našeg kluba, ali i ženskog nogometa općenito. ŽNK Osijek je svojim sportskim uspjesima zauzeo posebno mjesto kao sportski kolektiv grada Osijeka, a svojim učestalim europskim nastupima postali smo pravi promotori ženskog nogometa na što smo izuzetno ponosni. Zahvaljujem i svima iz Hrvatskog nogometnog saveza na trudu koji ulažu u razvitak ženskog nogometa, a mi ćemo kao klub, u nadolazećim sezonama raditi još napornije kako bi ostavili što dublji trag u ženskom nogometu i opravdali povjerenje svih koji ulažu i vjeruju u nas."

Prije okončanja ženske nogometne sezone na rasporedu je još finale Hrvatskog nogometnog kupa za žene u kojem će snage odmjeriti Osijek i Split, a koje će se odigrati 29. svibnja u 17:00 sati na stadionu SRC Mladost u Čakovcu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri