Završen proljetni dio programa

Nacionalni razvojni kampovi u Bjelovaru, Starigradu i Funtani

29.06.2016.

Nacionalni razvojni kampovi u Bjelovaru, Starigradu i Funtani
Foto: Arhiva HNS

Novi nacionalni razvojni kampovi za dječake 2004. i 2005. godišta održani su u Bjelovaru, Starigradu i Funtani čime je završen proljetni dio nogometnih kampova.

Nacionalni razvojni kampovi Nogometnog središta Sjever održani su u Bjelovaru i Starigradu.

U organizaciji ŽNS Koprivnica, na igralištu NK Starigrad, a pod vodstvom instruktora Stanislava Vugrinca održan je nacionalni razvojni kamp za 2004. i 2005. godište. Stručni stožer za U-12 kategoriju činili su Vinko Potroško i Mario Dodik te njihovi asistenti Krešimir Maronić, Oliver Drvosek, Željko Vedriš i Zoran Suzić. Sergej Milivojević uz asistente Vladimira Dragosavljevića, Matiju Škrinjara, Danijela Ruka, Marija Preloga i Sašu Ledinka vodio je nacionalni razvojni kamp za U-11 kategoriju, dok se u oba uzrasta treniralo i pod vodstvom trenera vratara Željka Sokača. Na Kampu je sudjelovao 21 dječak 2004. godišta te 18 dječaka 2005. godišta.

Foto: Arhiva HNS

Drugi nacionalni razvojni kamp NS Sjever održan je u Bjelovaru na Gradskom stadionu pod organizacijom Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a treniralo se pod vodstvom instruktora Stanislava Vugrinca. Na Kampu je sudjelovalo 14 dječaka 2004. godišta te 22 dječaka 2005. godišta, a trenirali su i pod stručnim vodstvom Marija Kosa, Igora Blagojevića, Ivana Evaja, Antonija Cvančića, Dejana Drenovca i Ivana Ščrbačića.

Foto: Arhiva HNS

U sklopu NS Rijeka održan je nacionalni razvojni kamp u Funtani. Kamp se održavao kroz tri dana, a u prva dva dana Kampa sudjelovala su 33 dječaka 2005. godišta te njih 27 2004. godišta. Trećega dana Kampa treningu je prisustvovalo 35 djevojčica pod vodstvom instruktora za razvoj ženskog nogometa Središta Rijeka Ivana Mijolovića, dok trening nacionalnih manjina nije održan, budući da nije bilo prijava od strane pripadnika nacionalnih manjina.

Prvoga dana Kampa dječaci su trenirali pod vodstvom instruktora NSŽI Zlatka Stankovića, trenera Vladimira Brmbolića, Nikole Stanića, Nenada Peršića, Dalibora Šurana, Denisa Tikasa, Elvisa Kastratija, Alekse Cotića i Kristijana Galešića. Drugoga dana Kampa treniralo se uz instruktora NS Rijeka Mladena Ivančića, instruktora NSŽI Stankovića, trenere Brmbolića, Stanića, Matiju Magdića, Peršića, Ecija Krizmanića, Darka Zdrilića, Branka Dobrile, Šurana, Tikasa, Kastratija, Cotića i Galešića.

Foto: Arhiva HNS

Instruktor NS Rijeka Mladen Ivančić po održanom nacionalnom razvojnom kampu u Funtani kazao je:

"Pozitivne strane provedbe nacionalnih razvojnih kampova svakako su brojnost djece, odnosno, mladih nogometaša, uz adekvatan broj trenera, a koji osiguravaju prilično detaljnu analizu i odličan uvid u igračku raspoloživost izvjesne generacije na određenom području. Djeca upoznaju trenere iz sustava Saveza, ali se upoznaju i sa sustavom rada koji je nužan za njihov igrački napredak, a s kojim se brojni možda i nisu susretali u svojim klubovima na amaterskoj razini. Također, djeca uistinu dobivaju na samopouzdanju samom činjenicom da sudjeluju na Kampu koji predstavlja najbolji reprezentativni uzorak igrača čime djeca svjesno nude još više. Djeca na Kampu dodatno rade i na suradnji, kolegijalnosti, kolektivnoj igri, djelomično i prisutnosti medija, a što u njihovim sredinama nije slučaj."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri