Preko 20.000 posjetitelja

Prva godišnjica informativno - multimedijskog centra HNS-a

22.07.2016.

Prva godišnjica informativno - multimedijskog centra HNS-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Informativno - multimedijski centar Hrvatskog nogometnog saveza "Budi ponosan" obilježio je prvu godišnjicu od svoga otvaranja, a dan nakon ubilježio je i svog 20.000 posjetitelja.

HNS je 20. srpnja 2015. godine otvorio Informativno - multimedijski centar "Budi ponosan", a hrvatski nogomet time je dobio mjesto na kojem se slave najveći uspjesi i zaslužni pojedinci hrvatskog nogometa.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kroz centar je u prvih godinu dana prošlo 20.000 posjetitelja, a upravo 20.000 posjetitelj ubilježen je dan nakon proslave prve godišnjice. Tomislav Jurić zajedno sa svojim roditeljima Brunom i Suzanom te sestrom Olivijom u Zagreb i u muzej je stigao iz Sydneyja te su mu kao 20.000 posjetitelju uručeni prigodni pokloni.

"Dolazimo u Hrvatsku svakih pet godina, treća smo generacija Hrvata i svi smo rođeni u Sydneyju u Australiji. U sklopu godišnjeg odmora prošli smo autom preko šest tisuća kilometara od sjevera do juga, od istoka do zapada. Kako smo u Zagrebu nekoliko dana odlučili smo posjetiti Informativno - multimedijski centar HNS-a, budući da smo od naših prijatelja iz Australije čuli da je otvoren te smo jako iznenađeni kako je moderan i funkcionalan, a saznali smo i uistinu mnogo zanimljivih informacija o hrvatskom nogometu. Fotografirali smo se i uz dresove reprezentacije što je posebno oduševilo djecu, a prigodni pokloni nam mnogo znače te ćemo i dalje biti ponosni Hrvati u Australiji, posebno sin Tomislav koji će u dresu Luke Modrića zasigurno ići i u školu", kazao je Bruno Jurić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Posjetitelji su u proteklih godinu dana u centru, koji je zamišljen kao nogometni stadion, dobili sve informacije o povijesti hrvatskih reprezentacija, nastupima reprezentativaca, kao i brojne statističke podatke, a velik broj posjetitelja bili su strani državljani iz Japana, Koreje, Amerike, Australije, Argentine i brojnih drugih država, dok su iz Europe centar najviše posjetili turisti iz Njemačke, Španjolske, Italije, Engleske i Švedske. Dakako, centar je privlačan i domaćem stanovništvu, kao i brojnim Hrvatima koji ne žive u Hrvatskoj.

Tijekom godine, u posjetu u centar dolazi i velik broj škola iz raznih dijelova Hrvatske, Slavonije, Dalmacije, Istre... Broj posjetitelja varira ovisno o dobu godine, od 90 do 100 dnevno pa sve do preko 400 posjetitelja na dan. Također, centar su posjetile i brojne delegacije Uefe koje su u Zagrebu bile na seminarima, kao i razne političke delegacije za vrijeme svog boravka u Zagrebu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Brojni nogometni zaljubljenici uvrstili su Informativno - multimedijski centar HNS-a među one najbolje, posebice nakon što su posjetili razne centre diljem svijeta.

Svakim danom vlada sve veći interes za posjet centru i upoznavanje s hrvatskim nogometom pa će tako zasigurno biti i još više posjetitelja u predstojećem razdoblju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri