Oproštaj od Europe

Hajduk i Lokomotiva bez plasmana u skupine Europske lige

25.08.2016.

Hajduk i Lokomotiva bez plasmana u skupine Europske lige
Foto: Drago Sopta/HNS

Momčadi Hajduka i Lokomotive nakon uzvratnih susreta play-offa nisu uspjele izboriti mjesto u skupinama Europske lige.

Hajduk je protekloga tjedna u Netanyi, u sklopu prvoga susreta play-offa kvalifikacija za Europsku ligu, izgubio od izraelskog predstavnika Maccabija iz Tel Aviva 1:2 da bi u uzvratnoj utakmici na Poljudu osigurao produžetke, ali i kaznene udarce slavljem 2:1. No, nakon izvođenja jedanaesteraca Maccabi Tel Aviv je s 4:3 izborio Europsku ligu.

Poveo je Hajduk u 40. minuti. Tino Sven Sušić je iz slobodnog udarca ubacio loptu u kazneni prostor, a Marko Ćosić koristi je za domaćih 1:0.

U 52. minuti gosti stižu do izjednačenja, a za 1:1 siguran je Ezequiel Scarione. Sedam minuta kasnije Ćosić se još jednom upisuje u listu strijelaca. Sušić je ponovno ubacio u sredinu, a Ćosić glavom zabija za vodstvo 2:1 koje Hajduku osigurava produžetke, a potom i jedanaesterce na Poljudu.

Prvi udarac s 11 metara sigurno koristi Nikola Vlašić nakon čega se u strijelce upisuje i Barak Itzhaki. Uslijedio je pokušaj Frana Tudora kojeg zaustavlja gostujući vratar Predrag Rajković. Lovre Kalinić potom brani pokušaj Tala Ben Haima, Franck Ohandza šalje loptu pored gola, no Kalinić zatim zaustavlja novi udarac gostiju, ovoga puta pokušao je Scarione. Savvas Gentzoglou, Orlando Sa, Sušić i Haris Medunjanin zatim sigurno tresu mrežu, no u šestoj seriji Ćosić šalje loptu preko gola, a prolaz Maccabiju pogotkom osigurava Avraham Rikan.

Lokomotiva je u prvoj utakmici play-offa Europske lige ugostila belgijski Genk s kojim je odigrala 2:2, no u uzvratu u Belgiji pretrpjela je poraz 0:2 te tako nije uspjela osigurati plasman u skupinu Europske lige.

Domaćin je poveo u drugoj minuti susreta, Leon Bailey je ubacio loptu za Mbwanu Samattu koji pogađa za uvodnih 1:0. U 50. minuti novi pogodak za domaću momčad, a siguran je za konačnih 2:0 bio Bailey.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri