Visoki nogometni rejting i odlično poslovanje

Vedriš: "HNS je pružio ruku suradnje"

23.12.2016.

Vedriš: "HNS je pružio ruku suradnje"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mladen Vedriš, počasni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, biranim je riječima govorio o poslovanju HNS-a te naglasio potrebe za budućnost.

Bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Mladen Vedriš za počasnog je predsjednika proglašen prošle godine, a djelovanje organizacije na čijem je bio čelu usporedio je i s još jednom uspješnom granom u Hrvatskoj - turizmom.

"Sve što se događalo u 2016. godini bio je festival onoga što je nogomet donio Hrvatskoj, svima koji vole taj sport i vole svoju zemlju. Turizam također budi mnoštvo emocija i ponosa, kada u turističkoj sezoni pokažemo kakvu zemlju imamo i kako znamo raditi. To je usporedivo s euforijom uspješnih kvalifikacija i ostvarenih rezultata", rekao je.

Hrvatska je, kaže Vedriš, dala veliki doprinos europskom i svjetskom nogometu, a Hrvatski nogometni savez pritom odrađuje izvrstan posao:

"Mi smo po utemeljenju saveza Uefi i Fifi obećali dati doprinos kvaliteti nogometa, i to smo ispunili. Bilo bi jako dobro kada bi cijela Hrvatska imala kreditni rejting na razini nogometnog, rejtinga koji nam omogućuje uravnotežene prihode i rashode te daljnje investicije u nogometnu budućnost".

U narednom razdoblju treba se posvetiti unaprijeđenju infrastrukture u Hrvatskoj.

"Uvijek je dobro podijeliti veselje zbog onoga što je bilo, ali i suočiti se s izazovima koji slijede. To je svakako pitanje infrastrukture, gdje Hrvatska treba vidjeti što može vlastitim sredstvima, a što razumno može uz pomoć sredstava Fife, Uefe i europskih fondova", upozorio je Vedriš.

"Također, treba vidjeti što se može napraviti na razini nacije kojoj trebaju povoljna atmosfera i dobro raspoloženje oko nogometa, da to postane naš zalog komunikacije sa svima. Nogometna organizacija pružila je ruku i želi suradnju s institucijama i korporativnim sektorom, gdje nogomet znači promociju", zaključio je Vedriš pohvalivši pristup Hrvatskog nogometnog saveza.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri