Odluke u prvom stupnju 23. travnja

Odjel za licenciranje održao sastanke s klubovima

30.03.2017.

Odjel za licenciranje održao sastanke s klubovima
Foto: Drago Sopta/HNS

U okviru Središnjeg postupka licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2017./18., Odjel za licenciranje klubova održao je kroz veljaču 2017. godine bilateralne sastanke s predstavnicima svih 27 klubova koji su podnijeli molbe za UEFA Licencu, Licencu za I. HNL ili II. HNL.

Na sastancima se razgovaralo o specifičnim temama, problemima ili planovima svakog od klubova, a sve u cilju kvalitetnijeg ispunjavanja kriterija Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a, ali i općeg poslovanja klubova. Uglavnom je najviše vremena bilo posvećeno financijskim pitanjima, iako se razgovaralo i o Sportskim, Infrastrukturnim, Pravnim i Kriterijima stručnog osoblja i administracije. 

Predstavnici klubova bili su iznimno zadovoljni ovim sastancima, a realizacija takvog načina komuniciranja je upravo rezultat ankete o zadovoljstvu koje Odjel za licenciranje HNS-a provodi svake godine nakon okončanog Središnjeg postupka.  

Središnji postupak licenciranja klubova za sezonu 2017./18. u punom je jeku. Klubovi su dostavili i dostavljaju obimnu dokumentaciju iz pet skupina kriterija, stručnjaci Odjela za licenciranje pregledavaju stadione i terene za treniranje, a od ove godine stručnjak za Sportske kriterije posjećuje klubove radi kontrole ispunjenja u svakodnevnom radu klubova, poglavito njihovih sektora za mlađe uzraste.

Foto: Drago Sopta/HNS

Odluke o licencama na natjecateljsku godinu 2017./18. Komisija za licenciranje donijet će do 20. travnja 2017. godine. Odluke u prvom stupnju bit će objavljene 23. travnja 2017. godine. Po izričitom zahtjevu klubova, tad će biti objavljen i popis svih klubova i licenci koje su zatražili.

Konačne odluke po žalbama na odluke Komisije do 20. svibnja 2017. donosi Žalbeno tijelo, a koje će biti objavljene do 25. svibnja 2017.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri