Prijenos na HNTV-u

Ždrijeb Europskog prvenstva U-17 u 18:00

03.04.2017.

Ždrijeb Europskog prvenstva U-17 u 18:00
Foto: Drago Sopta/HNS

U ponedjeljak, 3. travnja, održava se ždrijeb skupina Europskog nogometnog prvenstva U-17, kojemu će domaćin biti Hrvatska.

Ždrijeb je na rasporedu u 18:00 sati u zagrebačkom hotelu Panorama, uz prijenos na Hrvatskoj nogometnoj televiziji, a pravo nastupa izborilo je 16 momčadi - Hrvatska kao domaćin te 15 reprezentacija kroz dva kvalifikacijska kruga.

Hrvatska će biti smještena na poziciju A1, a preostalih sedam nositelja čine Njemačka, Engleska, Škotska, Republika Irska, Nizozemska, Francuska i Španjolska. U drugoj su jakosnoj skupini Mađarska, Turska, Italija, Srbija, Ukrajina, Norveška, Bosna i Hercegovina te Farski Otoci.

Te će momčadi biti izvučene u četiri skupine po četiri momčadi, a Europsko se prvenstvo igra od 3. do 19. svibnja na sedam lokacija.

Kuglice će tijekom ždrijeba izvlačiti nogometni ambasador turnira, proslavljeni Vatreni Niko Kranjčar, te Martin Novoselac, izbornik koji potpisuje jedine dvije hrvatske medalje s mlađim uzrastima - europske bronce s reprezentacijom U-18 iz 1998. godine te reprezentacijom U-16 iz 2001. godine.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri