HNS pomaže svojoj dijaspori

Gradi se Hrvatski dom Raketa u Möhlinu

15.06.2017.

Gradi se Hrvatski dom Raketa u Möhlinu
Foto: Arhiva HNS

Hrvatski nogometni savez još je jednom potvrdio svoju brigu za nogomet u dijaspori, a švicarski Möhlin dobit će Hrvatski dom Raketa, za dobrobit svih hrvatskih sportaša. 

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili predsjednik Davor Šuker, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić te član Izvršnog odbora Stjepan Merkaš boravila je u švicarskom Möhlinu te se upoznala s projektom izgradnje Hrvatskog doma Raketa.

Hrvatski dom Raketa gradi se na lokalitetu u blizini igrališta za utakmice NK Pajde Möhlin, a bit će dovršen do studenog 2017. godine. Dom je namijenjen sportašima svih hrvatskih klubova - ne samo nogometnih.

Foto: Arhiva HNS

Zemljište je darovao Grad Möhlin pod vodstvom gradonačelnika Fredyja Bönija, a projektantica Marina Zimmermann besplatno je pripremila arhitektonski projekt u vrijednosti 100.000 švicarskih franaka. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.200.000 švicarskih franaka, a projektu pomaže i Švicarska lutrija, koja i inače sudjeluje u izgradnji sportskih objekata.

Hrvatski nogometni savez također će pomoći u izgradnji Hrvatskog doma Raketa, a projektom rukovode jedan od osnivača kluba NK Pajde Möhlin Luka Rakitić, zatim Anto Grgić, Pero Marić, Luka Samardžija i Bruno Pranjić.

Foto: Arhiva HNS

NK Pajde Möhlin osnovan je 1989. godine te igra 2. švicarskoj interregionalnoj ligi, u kojoj se natječu i druge momčadi pojedinih profesionalnih klubova, a ujedno je i aktualni pobjednik Svjetskog prvenstva Hrvata iz dijaspore.

Hrvatski nogometni savez tako je nastavio pružati potporu hrvatskoj dijaspori, kao jedan od europskih saveza koji se najviše brine za iseljeništvo. Ovog lipnja organizira se i prvenstvo hrvatskih manjina iz regije, a slijede Europsko i Svjetsko prvenstvo hrvatskih momčadi iz dijaspore.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri