Delegacija Saveza položila vijence

Godišnjica smrti Darka Tironija

14.09.2017.

Godišnjica smrti Darka Tironija
Foto: Robert Valai

Obitelj, nekadašnji suradnici i članovi nogometne obitelji obilježili su danas 18. godišnjicu smrti Darka Tironija, istaknutog sportskog novinara i nekadašnjeg glasnogovornika HNS-a.

Darko Tironi iznenada je preminuo 14. rujna 1999. godine u 44. godini života nakon nogometne utakmice Manchester United - Croatia u Ligi prvaka.

Tironi je bio peti glavni urednik Sportskih novosti, a devedesetih godina obnašao je i ulogu glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza, kojeg je predstavljao i na FIFA Svjetskom prvenstvu 1998. godine kada je Hrvatska osvojila brončanu medalju.

Na njegovom posljednjem počivalištu, zagrebačkom groblju Mirogoj, okupili su se članovi obitelji te prijatelji i suradnici iz novinarskih i nogometnih krugova.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza, vijence su položili počasni predsjednik Mladen Vedriš, izbornik Ante Čačić, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, član Izvršnog odbora Stjepan Merkaš i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Među predstavnicima nogometne obitelji bili su i nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Blažević, s kojim je Tironi blisko surađivao, kao i predstavnici GNK Dinamo, savjetnik Zdravko Mamić te član Izvršnog odbora Ado Kožul, također nekadašnji glasnogovornik Saveza.

Foto: Robert Valai

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri