Posebna zahvala HNS-u

Održano osječko izdanje kampa nacionalnih manjina

06.10.2017.

Održano osječko izdanje kampa nacionalnih manjina
Foto: Arhiva HNS

U Osijeku je uspješno organiziran još jedan nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske, osmi po redu.

Kamp je održan 5. listopada 2017. godine na osječkim terenima Akademije Krpan-Babić, a sudjelovalo je čak 137 dječaka i 53 djevojčica.

Zasad najmasovnijem nogometnom kampu nacionalnih manjina odazvale su se razne ustanove: OŠ Grigor Vitez, OŠ Tin Ujević, Dom za odgoj djece i mladeži iz Osijeka, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, ŽNK Osijek i Nogometna akademija Krpan-Babić. 

Osim toga, na veliko zadovoljstvo organizatora, po prvi su puta sudjelovali i azilanti, dva dječaka iz Egipta i jedan dječak iz Iraka.

Kamp je svečano otvorio dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović, a prisutnima su se obratili i izaslanik premijera Plenkovića, zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović Lac te pročelnik Ureda osječkog gradonačelnika Dražen Arelić. Državna tajnica središnjeg ureda za sport, Janica Kostelić, bila je jedna od pokroviteljica manifestacije.

Foto: Arhiva HNS

"Zahvaljujemo se svima koji su podržali još jedan nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske, a posebnu zahvalu upućujemo Hrvatskom nogometnom savezu. Bez njihovog partnerstva ovaj projekt ne bi bilo moguće provesti u djelo", poručio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma.

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri