Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Posebna zahvala HNS-u

Održano osječko
izdanje kampa
nacionalnih manjina

06.10.2017.
Održano osječko izdanje kampa nacionalnih manjina
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Osijeku je uspješno organiziran još jedan nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske, osmi po redu.

Kamp je održan 5. listopada 2017. godine na osječkim terenima Akademije Krpan-Babić, a sudjelovalo je čak 137 dječaka i 53 djevojčica.

Zasad najmasovnijem nogometnom kampu nacionalnih manjina odazvale su se razne ustanove: OŠ Grigor Vitez, OŠ Tin Ujević, Dom za odgoj djece i mladeži iz Osijeka, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, ŽNK Osijek i Nogometna akademija Krpan-Babić. 

Osim toga, na veliko zadovoljstvo organizatora, po prvi su puta sudjelovali i azilanti, dva dječaka iz Egipta i jedan dječak iz Iraka.

Kamp je svečano otvorio dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović, a prisutnima su se obratili i izaslanik premijera Plenkovića, zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović Lac te pročelnik Ureda osječkog gradonačelnika Dražen Arelić. Državna tajnica središnjeg ureda za sport, Janica Kostelić, bila je jedna od pokroviteljica manifestacije.

"Zahvaljujemo se svima koji su podržali još jedan nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske, a posebnu zahvalu upućujemo Hrvatskom nogometnom savezu. Bez njihovog partnerstva ovaj projekt ne bi bilo moguće provesti u djelo", poručio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma.

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Engleska

12.10.2018.

Rujevica, Rijeka