Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Šuker u Nyonu

Rim otvara EURO
2020, Vatreni saznali
poziciju u ždrijebu
Lige nacija

07.12.2017.
Rim otvara EURO 2020, Vatreni saznali poziciju u ždrijebu Lige nacija
foto: UEFA
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sudjelovao je u četvrtak na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora Uefe, održanoj u Nyonu.

Izvršni odbor Uefe najviše se bavio s dva velika predstojeća reprezentativna natjecanja Uefe - Eurom 2020. i Ligom nacija.

Izvršni odbor izabrao je Rim (Stadio Olimpico) za domaćina utakmice otvaranja sljedećeg Europskog prvenstva, te je ždrijebom uz sportske i zemljopisne kriterije odredio kako će Skupinu A ugostiti Rim i Baku, Skupinu B St. Peterburg i Kopenhagen, Skupinu C Amsterdam i Bukurešt, Skupinu D London i Glasgow, Skupinu E Bilbao i Dublin te Skupinu F München i Budimpešta.

Reprezentacija svake zemlje domaćina koja izbori nastup na završnom turniru odigrat će u natjecanju po skupinama najmanje dvije utakmice pred svojom publikom.

S obzirom da u Bruxellesu nisu ispunjeni zadani uvjeti u projektu Eurostadiona, četiri utakmice koje su trebale biti odigrane u belgijskoj prijestolnici bit će odigrane u Londonu. Wembley će tako ugostiti ukupno sedam susreta, uključujući i oba polufinala te finale.

Izvršni odbor potvrdio je proceduru ždrijeba i određivanje rasporeda prvog izdanja Lige nacija. Hrvatska će reprezentacija nastupiti u elitnom razredu, Ligi A, te će u ždrijebu biti svrstana u treću jakosnu skupinu, zajedno s Poljskom, Islandom i Nizozemskom.

Prvu jakosnu skupinu čine Njemačka, Portugal, Belgija i Španjolska, a drugu Francuska, Engleska, Švicarska i Italija. Ždrijeb je na rasporedu 24. siječnja u Lausanni.

Za domaćina završnog turnira UEFA Futsal Cupa 2018. godine, od 19. do 22. travnja, izabrana je španjolska Zaragoza.

Sljedeća sjednica IO-a Uefe predviđena je za 25. veljače 2018. godine u Bratislavi, dan prije 42. redovnog Kongresa Uefe.

Još vijesti

 • HNS unaprijed isplatio sredstva Cibaliji

  11.12.2017.

  HNS unaprijed isplatio sredstva Cibaliji

  Zbog upita većeg broja medija, Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na fotografiju dijela igrača HNK Cibalia koja je objavljena u više medija nakon odigrane prvenstvene utakmice između Intera...

 • Izvršni odbor usvojio materijale za Skupštinu

  11.12.2017.

  Izvršni odbor usvojio materijale za Skupštinu

  U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza danas je održana 33. sjednica Izvršnog odbora Saveza na kojoj su sudjelovali svi članovi. Izvršni odbor usvojio je materijale potrebne za održavanje izborne...

 • Dario Mrzljak novi predsjednik NS Karlovačke županije

  11.12.2017.

  Dario Mrzljak novi predsjednik NS Karlovačke županije

  Dario Mrzljak jednoglasno je izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije. Na Izbornoj skupštini, održanoj u Sportskoj dvorani u Karlovcu, Mrzljak je bio jedini kandidat i...

 • Lucić ostaje na čelu NS Požeško-slavonske županije

  11.12.2017.

  Lucić ostaje na čelu NS Požeško-slavonske županije

  U Obrtničkom domu u Požegi održana je redovna izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije. Skupštini je prisustvovalo 43 delegata, a predsjednički je mandat do 2021...

Prethodna utakmica

Grčka - Hrvatska 0:0

12.11.2017.