Dopredsjednik HNS-a

Mišković: "Treba napraviti najbolje za hrvatski sport"

22.12.2017.

Mišković: "Treba napraviti najbolje za hrvatski sport"
Foto: Drago Sopta/HNS

Dopredsjednik HNS-a Damir Mišković na Skupštini je još jednom istaknuo važnost sustavnog razvoja cjelokupnog hrvatskog sporta.

Na Skupštini održanoj u petak u zagrebačkom Hotelu Sheraton, Damir Mišković izabran je u Izvršni odbor te je imenovan za jednog od dopredsjednika.

"Nadam se da ćemo još bolje surađivati, to je jedini način. Ne moramo isto razmišljati, svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje na civiliziran način i onda napraviti što je najbolje za hrvatski sport", rekao je.

"Sigurno ste upoznati s Opatijskom inicijativom, gdje smo uspjeli okupiti sve loptačke sportove na jednom mjestu - to je 80 posto svih sportaša u zemlji. Došli smo do zaključka i programa o sustavnom financiranju svih vrhunskih momčadskih sportova. Ne pitamo državu iz proračuna niti lipe, već pitamo za ono što smatramo da zaslužujemo svojim radom i promocijom države, sporta i turizma, što zaslužimo kroz djelovanje kladionica, kroz televizijska prava... Naš cilj je za sve klubove u ovim sportovima do određene razine definirati sustavno financiranje, da nam se u zakonskim okvirima to omogući".

Foto: Drago Sopta/HNS

"Sport daje puno Hrvatskoj u svemu, imamo prvake svijeta u vaterpolu i rukometu, nogomet je u vrhu, košarku moramo dići, kao i odbojku. Pozitivno smo iznenađeni da smo bili pozvani kod predsjednika Sabora, imali smo konstruktivan razgovor više od dva sata i koliko sam ja mogao primijetiti, vidio sam da i oni osjećaju da se nešto mora promijeniti u financiranju hrvatskog sporta. Vjerujem da u naredna dva mjeseca zajedno s Državnim uredom za sport možemo ispuniti osmišljene programe. To bi bilo sjajno za nogomet i sve navedene sportove. Sve će biti sustavno praćeno, transparentno i kontrolirano".

"U Rijeci smo unutar pet godina od kluba koji je bankrotirao investicijom došli do tri Europske lige, dva puta osvojili Kup i kao krunu svega prvenstvo, s manjim sredstvima od naših konkurenata. Mogu se, dakle, napraviti podvizi, možemo biti konkurentni. Ako nogometni klubovi moraju 85 posto budžeta financirati iz prodaje igrača, to nije način na koji sport može funkcionirati. Vjerujemo da će kroz sustavnu strategiju i naš prijedlog - da se to stavi u jedan 'pot' - naš sport osvajati trofeje i biti puno konkurentniji. Imamo sjajnu podršku brojnih klubova, to bi bio spas za sve nas koji radimo u sportu", poručio je Mišković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri