Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Skupština Makedonskog saveza

Šuker Uefin
predstavnik u Skopju:
"Rad koji zaslužuje
čestitke"

17.02.2018.
Šuker Uefin predstavnik u Skopju: "Rad koji zaslužuje čestitke"
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na redovnoj skupštini Makedonskog nogometnog saveza Uefu je predstavljao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

Davor Šuker, predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora Uefe, gostovao je na redovnoj skupštini Makedonskog nogometnog saveza, koja je održana ove subote.

Uz čestitke predsjedniku Ilču Gjorgjievskom i cijelom savezu na dosadašnjem radu, Šuker je kao predstavnik Europske nogometne federacije poželio Makedoncima mnogo sreće i uspjeha na sportskom planu te u rješavanju svih nadolazećih izazova.

"Jedan je od glavnih postulata Uefe promocija i napredak nogometa. To zajednički ostvarujemo putem naših programa za razvoj omladinskog nogometa, grassroots programa, unapređenje infrastrukture i formiranje nacionalne nogometne akademije. Sve je to zapravo ono čemu je i vaš Savez najviše posvećen", poručio je te izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenim u 2017. godini.

"Prije samo godinu dana, s ove sam iste govornice rekao da je suštinska stvar ulagati u bazične projekte i da će oni donijeti pozitivne rezultate za sve selekcije, uključujući i A selekciju. Pogledajte iza sebe i vidjet ćete što ste ostvarili u proteklih godinu dana: Makedonija bilježi skok za 90 mjesta na Fifinoj rang listi, vaša mlada reprezentacija U-21 sudjelovala je na EP-u, vaše mlade selekcije su se plasirale u elitne faze kvalifikacija za EP, a Savez i Grad Skopje bili su uspješni domaćini dosad najboljeg Uefinog Superkupa, te ste završili izgradnju modernog trening centra u sklopu kompleksa Kuće nogometa", nabrojao je Šuker.

"Znam da mi na ovim prostorima imamo vatreni temperament, nemamo puno strpljenja i uvijek tražimo ili neku senzaciju, ili nešto čime bismo ocrnili nečiji rad. Budimo iskreni prema sebi i prema drugima: ovo je rad koji zaslužuje čestitke i podršku za nastavak rada u istom pravcu s istim ritmom i ubuduće. Znamo da vi s našom podrškom gradite još bolju strukturu i odličnu suradnju s drugim savezima. Vjerujem da ćete uz podršku Uefe, HatTrick programom za razvoj i suradnjom s vašim institucijama, ubrzati razvoj nogometne infrastrukture u svojoj zemlji, jer kvalitetna infrastruktura ima ključnu ulogu za razvoj nogometa u svakoj zemlji", dodao je, ističući Makedonski nogometni savez kao odličnog Uefinog partnera. 

UEFA će pomoći svim svojim nacionalnim savezima, zaključio je Šuker uz najbolje želje:

"Pozivam vas da međusobno pričate i zajednički donosite odluke, da radite i borite se za svoje ciljeve i svoju nogometnu budućnost, poštujući svoj Statut. Prema statutima Fife i Uefe, politika treba biti izvan nogometa. No, svakako pozdravljam otvorenost za dijalog, za dobre i konstruktivne prijedloge i suradnju, ali bez političkog uplitanja. Posebno raduje što se nikad nećete umoriti radeći za dobrobit, razvoj i napredak ovog našeg predivnog sporta!"

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Engleska

12.10.2018.

Rujevica, Rijeka