Finale Hrvatskog kupa

Put do finala: Dinamo

17.05.2018.

Put do finala: Dinamo
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Hajduk i Dinamo ovogodišnji su finalisti Hrvatskog nogometnog kupa, a utrku za Rabuzinovo sunce zaključit će 23. svibnja na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima. 

Zagrebački Dinamo, koji je prošle sezone poražen u finalu od osvajača dvostruke krune, momčadi Rijeke, uvjerljivo je krenuo u novo izdanje natjecanja Hrvatskog kupa. Prvi mu je izazov, u šesnaestini finala, bio Borac Imbriovec, a Modri nisu imali nikakvih problema. Završilo je 6:0 za Dinamo, zahvaljujući pogocima Fiolića (2), Jurilja (2), Hodžića i Olma.

Osmina finala Dinamu je pak bila znatno neizvjesnija. Domaći Novigrad uspješno se branio svih 120 minuta (0:0) te su o putniku u četvrtfinale odlučivali jedanaesterci, a Modri su taj dio posla odradili bolje od svog suparnika (3:2).

Modra se momčad djelomično iskupila u četvrtfinalu, s obzirom da je na Maksimiru protiv Istre 1961 povela 3:0, zatim 4:1, i naposljetku svladala Puljane rezultatom 4:2. Hat-trick je postigao Henriquez, a jedan je pogodak dodao Ademi. Sigali je tom prigodom postigao autogol, a poraz Istre 1961 ublažio je Maksimović u samoj završnici.

Polufinalni okršaj s Rijekom, također na Maksimiru, bio je pod posebnim povećalom upravo kao repriza prošlogodišnjeg finala, ali Dinamo je vodu na svoj mlin usmjerio u 24. minuti pogotkom Hajrovića, da bi početkom nastavka gosti s Rujevice ostali s igračem manje.

U završnih desetak minuta utakmice Soudani i Ćorić potvrdili su Dinamov plasman u finale (3:0) i novi veliki okršaj sa splitskim Hajdukom, u kojemu će momčad Nenada Bjelice pokušati vratiti Rabuzinovo sunce u svoje vitrine.

Dinamo se u dosadašnjim finalima Kupa susretao s Inkerom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom, Slaven Belupom, Osijekom, Splitom te šest puta Hajdukom - uz tri trijumfa (2001., 2008. i 2009.) te tri poraza (1993., 1995., 2000.).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri