Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Donatorska večera

Hrvatski
reprezentativci
pomažu djeci diljem
Hrvatske

07.11.2018.
Hrvatski reprezentativci pomažu djeci diljem Hrvatske
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Zaklada Vatreno srce, koju su prije više od deset godina osnovali igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije, održat će u utorak, 13. studenoga, svečanu donatorsku večer u hotelu Westin kako bi pomogli djeci diljem Hrvatske.

Tom će prilikom biti organiziran i call centar u kojem će sudjelovati svi reprezentativci, a građani će pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovati u prikupljanju sredstva za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece iz dječjih domova.

"Naši reprezentativci puno su puta pokazali da imaju veliko srce, kako na terenu tako i izvan njega. Raduje me što ćemo svojim sudjelovanjem pomoći radu Klinike za dječje bolesti Zagreb i akciji Korak u život te tako još jednom kao reprezentacija, kroz Zakladu Vatreno srce, pomoći najmlađima. Pozivam sve naše navijače da daju svoj doprinos jer nema ničeg ljepšega i važnijega od pružanja ruke potrebitoj djeci", istaknuo je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i član Upravnog odbora Zaklade Vatreno srce.

Uz Zlatka Dalića, u Upravnom odboru Zaklade su kapetan Luka Modrić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino, a članovi Zaklade su svi igrači i stručni stožer.

"Ponosan sam što kao reprezentacija već godinama pomažemo potrebitoj djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Mislim da smo prema najmlađima svi najosjetljiviji i da upravo djeca najviše trebaju našu pomoć, pa je i ovogodišnja akcija usmjerena prema njima. Puno mališana igra puno važnije životne 'utakmice' nego smo mi igrali na Svjetskom prvenstvu te je naša uloga pomoći im u tome koliko god možemo. Siguran sam da će naši navijači prepoznati vrijednost i važnost ove akcije te ih pozivam da nam se priključe te da zajedno pribavimo sredstva za Kliniku za dječje bolesti Zagreb i za akciju Korak u život", kazao je Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Najavljujući veliku akciju reprezentativaca, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, Josip Paladino izjavio je:

"Donatorska večer još je jedan humanitarni potez naših reprezentativaca kojim pokazuju svoje veliko srce. Zaklada već dugi niz godina sustavno radi na tome kako bi pomoć došla na adrese onih kojima je najpotrebnija. Zaklada većinu svojih donacija namjenjuje potrebama liječenja najmlađih, kao i razvoju njihovih talenata. Donacijama je podržala rad brojnih udruga. Ove godine prikupljamo sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi."

Tijekom donatorske večere, koja će biti izravno emitirana na Prvom programu HRT-a, prisutni će uživati i u prigodnom zabavnom programu poznatih hrvatskih glazbenika te će moći razgledati i izložbu odabranih fotografija iz Rusije autora Drage Sopte (HNS), kao i izložbu poznatog umjetnika Stephana Lupina inspirirana Svjetskim prvenstvom. Također će biti organiziran i call centar u kojem će sudjelovati hrvatski reprezentativci.

Za tu će potrebu biti otvoren poseban broj telefona 060 9004, a pozivom na taj broj od 12. studenog do 3. prosinca svi građani moći će dati svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji. Cijena poziva je 6,25 kuna.

Još vijesti

 • Upute za hrvatske navijače na Wembleyju

  16.11.2018.

  Upute za hrvatske navijače na Wembleyju

  U suradnji s Engleskim nogometnim savezom i stadionom Wembley, Hrvatski nogometni savez obavještava sve navijače koji putuju u London na utakmicu Engleska - Hrvatska o svim detaljima dolaska i...

 • Službeni ručak HNS-a i Španjolskog nogometnog saveza

  15.11.2018.

  Službeni ručak HNS-a i Španjolskog nogometnog saveza

  Na dan zagrebačke utakmice Hrvatske i Španjolske u Ligi nacija upriličen je i zajednički ručak za predstavnike oba nacionalna saveza. Službeni ručak predstavnika Hrvatskog i Španjolskog nogometnog...

 • Video: Odigran prvi turnir za djecu s poteškoćama u razvoju

  15.11.2018.

  Video: Odigran prvi turnir za djecu s poteškoćama u razvoju

  U Zagrebu je održan prvi nogometni turnir za djecu s poteškoćama u razvoju, u sklopu projekta u kojemu sudjeluje i Hrvatski nogometni savez. Projekt Hrvatske nogometne lige za djecu s poteškoćama u...

 • Navijajmo s ponosom i poštovanjem

  14.11.2018.

  Navijajmo s ponosom i poštovanjem

  Hrvatski nogometni savez s ponosom objavljuje kako će svjetske doprvake na susretu protiv Španjolske bodriti rasprodani maksimirski stadion. Savez ovim putem informira sve navijače o detaljima...

Sljedeća utakmica

Engleska - Hrvatska

18.11.2018.

Wembley, London