Uz audio deskripciju

Pobjedu protiv Španjolske pratili i slijepi navijači

17.11.2018.

Pobjedu protiv Španjolske pratili i slijepi navijači
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez u suradnji s Udrugom slijepih omogućio je slijepim i slabovidnim navijačima da utakmicu između reprezentacija Španjolske i Hrvatske prate na stadionu uz audio deskripciju.

HNS je praćenje utakmice za slijepe navijače po prvi puta omogućio na utakmici dodatnih kvalifikacija između Grčke i Hrvatske, koja je odigrana 9. studenog 2017. godine na stadionu Maksimir. Uvođenjem audio deskripcije HNS je poboljšao uključivost na utakmicama za osobe s invaliditetom, koje su već uobičajeni gosti na utakmicama hrvatske reprezentacije.

Nakon uspješne akcije na utakmici protiv Grčke, HNS je odlučio nastaviti suradnju s Udrugom slijepih te omogućiti korištenje audio deskripcije i na utakmici Lige nacija protiv Španjolske. Kako bi slijepi i slabovidni navijači mogli pratiti utakmicu, HNS je na Maksimiru omogućio ulaznice, prijemnike za slušanje te naratore koji su slijepim i slabovidnim osobama prenosili utakmicu.

Time je HNS još jednom potvrdio svoju predanost jednoj od temeljnih ideja i ciljeva nogometne obitelj - dostupnosti nogometa svim navijačima.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri