Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Najbolje iz 2018.

Proveden projekt
obnove prvoligaških
terena

30.12.2018.
Proveden projekt obnove prvoligaških terena
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Tijekom nezaboravnog ljeta 2018. godine uspješno je proveden projekt Hrvatskog nogometnog saveza u sklopu kojega su obnavljana prvoligaška igrališta.

Klubovima su na upotrebu predani tereni na stadionu Intera u Zaprešiću, stadionu Istre 1961 Aldo Drosina u Puli, koprivničkom Gradskom stadionu - domu Slaven Belupa, te zagrebačkim stadionima u Maksimiru i Kranjčevićevoj ulici, na kojima nastupaju Dinamo, Lokomotiva i Rudeš.

Od prvotnog se plana odstupilo tek u slučaju vinkovačkog stadiona, zbog ispadanja Cibalije u treći razred hrvatskog nogometa.

Projekt Hrvatskog nogometnog saveza, u suradnji s Uefom, pokrenut je krajem prošle prvenstvene sezone, a pri uređenju su postavljene hibridne podloge - kombinacija prirodne i umjetne trave.

Osim toga, u Kranjčevićevoj su postavljene i nove sjedalice te su obnovljene sanitarije, a toj je primopredaji prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na takvom ulaganju u infrastrukturu nogometnih stadiona, kako bi naši novi Modrići, Mandžukići i Rakitići mogli trenirati i igrati nogomet - najvažniju sporednu stvar na svijetu", poručio je.

Izvođači radova, talijanske tvrtke Rappo S.R.L. i Italgreen S.p.A., odabrani su po završetku međunarodnog natječaja, a učinak je vidljiv već prve natjecateljske polusezone, posebice uoči zimske stanke u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

"Ovo je bio najveći projekt Hrvatskog nogometnog saveza od samostalnosti. Hvala svima koji su pružili potporu. Tereni su prelijepi, uistinu nam je to trebalo i vrlo smo zadovoljni. Napravili smo veliki posao i nadam se da ćemo i budućnosti nastaviti s ulaganjima u infrastrukturu", zaključio je HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić.

Prilikom proslave 90. obljetnice osnutka NK Jadran, u Gunji je na korištenje klubu predan stadion Luka Sokčević Šaljapin, koji je u potpunosti obnovio Hrvatski nogometni savez, u suradnji s Fifom i Uefom. Obnova stadiona inicirana je prije četiri godine, nakon što je nogometna infrastruktura regije devastirana za vrijeme poplava u istočnoj Slavoniji, a cijeli je projekt nominiran i za Medalju za arhitekturu Hrvatske komore arhitekata.

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Azerbajdžan

21.03.2019.