Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Ženski nogomet

Pomorju turnir kadetkinja

Sarajevo pobjednik
12. turnira Agram

14.01.2014.
Sarajevo pobjednik 12. turnira Agram
foto: Arhiva HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Newsletter
 • RSS

Finalnom pobjedom protiv ŽNK Osijek, nogometašice Sarajeva osvojile su 12. Međunarodni malonogometni turnir Agram 2014. 

ŽNK Agram još jednom se iskazao odličnom organizacijom turnira koji je izvrsna promocija ženskog nogometa, a to je potvrdila i dobra posjeta na utakmicama tijekom cijelog natjecanja.

U dvorani na Peščenici sudjelovale su ekipe iz Mađarske, BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a zasluženo su pobjedu odnijele nogometašice Sarajeva.

Sarajke su u finalu svladale ŽNK Osijek s minimalnih 1:0, okrunivši tako dominaciju tijekom cijelog turnira na kojem su primile samo jedan pogodak.

Treće mjesto osvojila je ekipa ŽNK Pomurje koja je s 5:4 svladala ŽNK Ekonomist.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Lidija Kuliš, dok je u izboru Sportski novosti istu nagradu dobila hrvatska reprezentativka Maja Joščak (Osijek). Najbolja vratarka bila je Almina Hodžić (Sarajevo), a najbolji strijelac Ivana Krivokapić iz Ekonomista.

Cijeli turnir imao je i humanitarni karakter jer su prikupljena sredstva za Filipa Tarasa, mladog Karlovčanina koji boluje od cerebralne paralize.

Pokrovitelj turnira bio je, između ostalih, i Hrvatski nogometni savez u čije ime je g. Zorislav Srebrić otvorio turnir, uz izaslanika gradonačelnika Zagreba, g. Milana Pavelića.

Odigran je i 5. tradicionalni turnir za kadetkinje gdje je sudjelovalo osam ekipa, a kao najbolje pokazale su se igračice ŽNK Pomurje koje su s 1:0 svladale ŽNK Agram u neizvjesnom finalu.

Najbolja vratarka bila je Sanja Sabo (Agram), najviše pogodaka postigla je Mejrema Medić (Sarajevo), najbolja igračica bila je Petra Pezelj (Agram), dok je najperspektivnijom igračicom proglašena Špela Kolbl (Pomurje).

Još vijesti

 • Sjajan rast ženskog nogometa u Europi

  27.12.2016.

  Sjajan rast ženskog nogometa u Europi

  Europska nogometna federacija objavila je studiju o ženskom nogometu u Europi koja pokazuje ozbiljan rast te sve ljepšu i uspješniju sliku ženskog nogometa. UEFA je u objavljenoj studiji analizirala...

 • Održan Festival ženskog nogometa u Rijeci

  05.11.2016.

  Održan Festival ženskog nogometa u Rijeci

  U Rijeci je ovoga petka održan novi Festival ženskog nogometa. Rijeka je ovoga petka bila domaćin Festivala ženskog nogometa HNS-a, a koji se održavaju u sklopu razvoja i promocije ženskog nogometa...

 • Ljetni kamp za mlađe ženske selekcije

  17.08.2016.

  Ljetni kamp za mlađe ženske selekcije

  U Svetom Martinu na Muri održat će se ljetni kamp za mlađe uzraste hrvatske ženske reprezentacije. Sveti Martin na Muri bit će domaćin ljetnog kampa za mlađe dobne kategorije hrvatske ženske...

 • Razvoj centara ženskog nogometa

  09.08.2016.

  Razvoj centara ženskog nogometa

  Centri ženskog nogometa kroz svoje ciljeve, ideje i projekte uključuju sve više mladih nogometašica u razvojne programe, unaprjeđuju njihove sposobnosti i znanja te na taj način, uz brojne druge...