Odlazak legende

Preminuo Alfredo di Stefano

08.07.2014.

Preminuo Alfredo di Stefano
Foto: Getty Images

U ponedjeljak, 7. srpnja, preminuo je Alfredo di Stefano, jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Samo tri dana nakon što je navršio 88 godina, u madridskoj bolnici u kojoj je hospitaliziran poslije srčanog udara, preminuo je Alfredo di Stefano.

Di Stefano je u svojoj klupskoj karijeri nosio dresove River Platea, Huracana, Millonariosa, Real Madrida i Espanyola, a posebno je dubok trag ostavio upravo u Madridu (308 golova u 396 susreta). S Realom je osvojio osam naslova prvaka Španjolske te pet uzastopnih naslova prvaka Europe, pri čemu se upisivao u strijelce u svih pet finalnih utakmica.

Boje rodne Argentine branio je šest puta i postigao šest pogodaka, a od 1957. do 1961. godine igrao je za Španjolsku te se upisao u strijelce 23 puta u 31 utakmici. Zbog ozljede nije mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Čileu. U dvije neslužbene utakmice nastupio je i za Kolumbiju.

Po završetku igračke karijere, uspješno je trenirao veći broj klubova, uključujući i Bocu Juniors, River Plate, Sporting Lisabon, Valenciju i Real Madrid, koji je vodio od 1982. do 1984. godine te u drugom mandatu od 1990. do 1991. godine.

Među brojnim pojedinačnim priznanjima ističu se dvije Zlatne lopte, iz 1957. i 1959. godine, a od 2000. godine nosio je titulu počasnog predsjednika Real Madrida, gdje jedan od terena u trening-kampu nosi njegovo ime. Četiri je puta biran za najboljeg sportaša u Španjolskoj.

"Za mene je najbolji igrač svih vremena upravo Alfredo di Stefano", rekao je svojedobno legendarni Brazilac Pele.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri