Izvršni odbor HNS-a

HNS preuzima neposredno vođenje Prve HNL

17.07.2014.

HNS preuzima neposredno vođenje Prve HNL
Foto: Drago Sopta/HNS

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici donio niz odluka, prvenstveno vezanih za narednu natjecateljsku sezonu u Prvoj i Drugoj HNL.

Na početku, usvojeno je izvješće o nastupu hrvatske A reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvršni odbor HNS-a utvrdio je kako je pet nogometnih klubova Prve HNL (Dinamo, Istra 1961 š.d.d., Lokomotiva, Osijek s.d.d. i Rijeka s.d.d.) donijelo odluku da ne sudjeluje u radu Udruge profesionalnih klubova Prve HNL i da uslijed nepostojanja Statutom utvrđenog kvoruma Udruga ne može donositi odluke i djelovati.

Zbog nemogućnosti Udruge da donosi bilo kakve odluke, uključujući i one iz vođenja natjecanja Prve HNL, Hrvatski nogometni savez od natjecateljske godine 2014./15. vraća i preuzima neposredno vođenje natjecanja Prve HNL te ujedno preuzima i sve obveze koje je Udruga imala u natjecanju Prve HNL.

Foto: Drago Sopta/HNS

Imenovano je vodstvo natjecanja Prve HNL: Josip Brezni (povjerenik natjecanja), Krešimir Vlajčević (disciplinski sudac), Ivan Peraić (povjerenik za suđenje), Ante Kulušić (povjerenik za određivanje kontrolora suđenja), Zoran Cvrk (povjerenik za sigurnost).

Foto: Drago Sopta/HNS

(Fotografija: prigodan poklon dopredsjedniku HNS-a Zdravku Mamiću povodom jučerašnjeg 55. rođendana uručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker; autor Drago Sopta/HNS)

Usvojene su Propozicije natjecanja Prve HNL za sezonu 2014./15., kao i lista delegata Prve i Druge HNL, lista sudaca Prve i Druge HNL, lista kontrolora suđenja Prve i Druge HNL te Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri