Pobjeda nad Hajdukom u finalu

Dinamo pobjednik 16. izdanja turnira Međimurec

21.08.2014.

Dinamo pobjednik 16. izdanja turnira Međimurec
Foto: Arhiva HNS

Na jednom od najvećih međunarodnih pionirskih turnira na ovim prostorima, koji se u Dunjkovcu održava već 16 godina, slavio je GNK Dinamo pobijedivši u finalu vršnjake iz vječnog rivala splitskog Hajduka rezultatom 1:0, golom u samoj završnici. Treće je mjesto pripalo novosadskoj Vojvodini koja je u "malom finalu" bila bolja od austrijskog Sturma iz Graza (2:0). Organizator podijelio za prva četiri mjesta dodijelio pehare i medalje igračima, a ostalim sudionicima medalje za svakog igrača.


Čak je 17 sjajnih pionirskih ekipa, u uzrastu U-12 (rođenih 2002. godine), nastupilo na ovom priznatom međunarodnom turniru, koji je ove godine prvi puta imao i kvalifikacijski dio i trajao puna tri dana. Uz slogan „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“ Nogometni klub Međimurec Dunjkovec organizirao je već 16. po redu tradicionalni međunarodni nogometni turnir.

Tamošnji besprijekorno očuvani travnjak ugostio je najbolje mlade nogometaše regije do 12 godina iz nogometnih škola Dinama iz Zagreba, Hajduka iz Splita, Rijeke, Varaždina, Međimurja i Slaven Belupa iz Koprivnice, te goste iz slovenskog NK Maribora, austrijskog Sturm Graza, te ekipe iz Srbije, Vojvodine iz Novog Sada. 11. momčad koja je sudjelovala u glavnom turniru, NK Polet Sveti Martin, dobivena je kvalifikacijama koje su odrađene prvog od tri dana održavanja turnira.

Organizaciju turnira tih 16 godina vodi Ivan Ganzer sa svojim organizacijskim timom, a tijekom 16 godina na turniru se predstavilo dvadesetak klubova iz sedam država (Hrvatske, Austrije, Srbije, Italije, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine). Jedini osvajači dosad su Hrvati.

Na ovome turniru stasali su mnogi igrači koji danas nastupaju po domaćim i europskim klubovima: Alen Halilović, Mateo Kovačić, Nikola Klinić, Andrej Kramarić, Ivan Strinić, Ivan Kelava, Tin Jedvaj i još drugih 50-tak igrača.

Turnir je kalendaru HNS-a i licenciran od Uefe, igran je pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Općine Nedelišće, Međimurskog nogometnog saveza i Međimurske županije. Sve utakmice besplatno i primjerno su sudili suci Zbora sudaca MNS-a, a prije svečanog otvaranja turnira svi prisutni minutom su šutnje odali počast nedavno preminulom velikanu hrvatskog nogometa Vladimiru Beari, godinama počasnom gostu turnira.

Najboljim igračem proglašen je Ivica Vidović iz GNK Dinama, najboljim strijelcem s osam golova Marin Ljubičić, član HNK Hajduka, dok najboljim golmanom igrač Sturma, Luka Marić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri