Posljednji ispraćaj Josipa Kužea

21.06.2013.

Posljednji ispraćaj Josipa Kužea

Obitelj i nogometna javnost oprostili su se danas po posljednji puta od Josipa Kužea.

U nedjelju 16. svibnja je nakon teške bolesti u 62. godini života preminuo Josip Kuže, jedan od najuspješnijih i najvoljenijih hrvatskih trenera.

U prostorijama GNK Dinama održana je komemoracija za velikog gospodina čija je karijera neraskidivo vezana za zagrebački klub u kojem je proveo cijeli igrački vijek i kojem je kao trener donio naslov prvaka 2006. godine.

Uz obitelj i prijatelje, na komemoraciju su stigli brojni nogometni uglednici, Kužeovi bivši suigrači, treneri, suradnici i poznanici.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić emotivnim je riječima odao počast Kužeu:

"Imao sam nekoliko puta čast surađivati s Jožom i o njemu mogu reći samo sve najbolje. Bio je uvijek nasmijan, pun pozitivne energije, spreman za šalu i obožavao je nogomet. U ovakvim situacijama nas može samo tješiti misao da je naš Joža sada na boljem mjestu. Na mjestu gdje, siguran sam, prati nogomet i - Dinamo."

Direktor svih hrvatskih reprezentacija, Zorislav Srebrić, također je imao najljepše riječi za svog bivšeg igrača:

"Nije lako govoriti treneru koji je nadživio svog igrača. Bio je mladić koji je uspješno usklađivao sve obaveze, pohađao je redovnu školu, glazbenu školu i trenirao nogomet. Bio je vrlo komunikativan, svi smo u njemu vidjeli nešto zaista posebno i osjetili smo da bi se mogao naći u trenerskim vodama. Kasnije se pokazalo da smo bili u pravu, ali on nije bio samo trener u klasičnom smislu riječi - bio je i učitelj."

Posljednji ispraćaj Josipa Kužea bio je u Krematoriju na zagrebačkom groblju Mirogoj gdje se skupilo i više stotina navijača zagrebačkog Dinama koji su Josipa Kužea smatrali "jednim od svojih" i koji su mu tijekom bolesti na različite načine davali snažnu podršku.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri