Mitovi i činjenice

Situacija u hrvatskom nogometu

25.11.2014.

Situacija u hrvatskom nogometu
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez stalna je meta kritika medija i javnosti. U svim (ne)opravdanim kritikama izrečeno je i puno netočnih informacija, dok se određene činjenice zanemaruju.

Za one koji žele više činjenica, a manje floskula i "mitova" koji se često koriste u svrhu ocrnjivanja hrvatskog nogometa, HNS je pripremio dokument "Mitovi i činjenice" koji možete vidjeti OVDJE.

Hrvatski nogometni savez ovime ne želi sakriti oči pred bilo kojim problemom koji tišti klubove, igrače ili nogometnu javnost. Pogrešaka je bilo i pogreške treba ispraviti, no isključive ocjene često zanemaruju sve ono za što se Savez dobro brine, ono što Savez dobro radi i ono u čemu je Savez uspješan.

Na izvrsne rezultate A reprezentacije nadovezuju se uspjesi mlađih uzrasta i futsalske reprezentacije, a hrvatski klubovi u usponu su na Uefinim ljestvicama.

Znate li da je na Uefinoj ljestvici koeficijenta uspješnosti klubova najmanja zemlja koja je ispred Hrvatske Švicarska s osam milijuna stanovnika?

Znate li da predsjednik HNS-a ne prima plaću za svoj rad, a da je doprinos HOO-a kao jedinog državnog doprinosa radu Saveza tek oko tri posto godišnjeg proračuna HNS-a?

Znate li da će HNS u sklopu Hrvatskog nogometno-atletskog centra "Svetice" sagraditi stadion koji će koristiti atletičari te mlađe i ženske hrvatske reprezentacije, a da će rekreativci dobiti vrhunsku infrastrukturu za sportsku djelatnost?

Znate li da je HNS europski predvodnik u edukaciji nogometnih djelatnika i da mu je UEFA povjerila pilot program "Certificate in Football Management"?

Znate li da HNS brine za skoro 2.000 klubova i više od 140.000 nogometaš(ic)a, od kojih je skoro 100.000 mladež od sedme do 19. godine?

Takve i brojne druge informacije teško pronalaze svoj put do medija jer pozitivna vijest - nije vijest.

Još razbijenih mitova možete pronaći u OVOM dokumentu.

HNS je svjestan problema i probleme treba rješavati, ali kroz adekvatne forume, uključujući tijela i organe HNS-a koji su demokratski izabrani sukladno propisima Saveza, Uefe i Fife te zakona RH, kroz konstruktivan dijalog, konkretne prijedloge i poštivanje procedure.

Svi ostali ultimatumi, napadi, žestoke ocjene, opravdavanje huliganizma i huškanje na "borbu" ne pridonose rješavanju već produbljivanju problema.

HNS zato poziva SVE (institucije, publiku, medije, istaknute pojedince, tvrtke, klubove, igrače i druge) na zajedničko djelovanje u korist hrvatskog nogometa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri