U 91. godini

Preminuo bivši predsjednik HNS-a Luka Bajakić

23.12.2014.

Preminuo bivši predsjednik HNS-a Luka Bajakić

Bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Luka Bajakić, preminuo je u 91. godini života.

Rođen u Dalju 1924. godine, Luka Bajakić bio je tijekom 20. stoljeća istaknuti sportski i politički dužnosnik, a od 1965. do 1966. godine obnašao je dužnost predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Od mladih je dana bio aktivan u sportskom životu, a od 1946. bio je član Omladinca iz Dalja. U Slavoniji je organizirao razne sportske aktivnosti, potom je radio u Fiskulturnom savezu Hrvatske u Zagrebu, da bi od 1951. godine sudjelovao u planiranju i izgradnji sportskih objekata poput Dotršćine, atletske staze u Splitu, Sportskog centra u Makarskoj, stadiona Gradski vrt u Osijeku te domova Partizana u Donjem Lapcu i Udbini.

Kao predsjednik Upravnog odbora za unapređivanje fizičke kulture grada Zagreba dao je doprinos izgradnji Sportske dvorane u Zagrebu, istočne tribine maksimirskog stadiona i rekreacijskog centra na Jarunu te je radio na pretvaranju Više škole u Fakultet za fizičku kulturu.

Uz angažman u političkom životu, te funkciju predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, od 1971. do 1973. godine bio je i predsjednik Nogometnog saveza Jugoslavije, a zatim je u istom tijelu bio član Međunarodne komisije.

Luka Bajakić dobitnik je brojnih društvenih priznanja na području sporta.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri