Medicinski simpozij

Dr. Nemec: "Potrebno je redovito druženje i usavršavanje"

04.02.2015.

Dr. Nemec: "Potrebno je redovito druženje i usavršavanje"
Foto: Drago Sopta/HNS

Uoči početka proljetnog dijela natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL, u prostorijama Nogometne akademije HNS-a u Sesvetama održan je godišnji Medicinski simpozij Hrvatskog nogometnog saveza.

Na Simpoziju su sudjelovali liječnici i fizioterapeuti klubova Prve i Druge HNL te svih reprezentativnih selekcija.

"Medicinski simpozij HNS-a je i ovom prigodom dokazao potrebu za redovitim stručnim druženjem i usavršavanjem liječnika i fizioterapeuta u nogometu. Takvi sastanci omogućuju nam unaprjeđenje zdravstvene službe u klubovima i reprezentacijama u svrhu očuvanja svih sudionika nogometne igre", rekao je prof. dr. Boris Nemec, predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a i liječnik hrvatske A reprezentacije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na Simpoziju su obrađene brojne aktualne teme iz nogometne medicine poput ozljeda mišića, antidopinga i prehrane. Održane su i radionice iz reanimacije te kliničkih pregleda na terenu pod vodstvom vrhunskih stručnjaka iz hitne medicine, traumatologije i ortopedije.

Voditeljica medicinske službe Rijeke, dr. Nataša Bakarčić, pohvalila je organizaciju Simpozija:

"Moram pohvaliti Zdravstvenu komisiju HNS-a na čelu s prof. Nemecom na organizaciji Simpozija. Teme su odlično odabrane, a izvrsni predavači približili su nam nova saznanja iz sportske medicine. Kroz radionice smo vidjeli radimo li uistinu dovoljno brzo i kvalitetno preglede sportaša. Također, međusobno prenošenje iskustava i znanja liječnika i fizioterapeuta od iznimne je važnosti u svakodnevnom radu sa sportašima."

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri