Započeo obilazak ŽNS-a

Vučemilović: "Pristup temama bio je na najvišoj stručnoj razini"

17.02.2015.

Vučemilović: "Pristup temama bio je na najvišoj stručnoj razini"
Foto: Arhiva HNS

Stručna radna skupina HNS-a na čelu s tehničkim direktorom Romeom Jozakom krenula je u obilazak županijskih nogometnih saveza posjetom Vinkovcima i Osijeku.

Jozak je s najbližim suradnicama u ponedjeljak krenuo u projekt obilaska županijskih nogometnih saveza koji će dati podlogu za stvaranje HNS-ove razvojne strategije.

Prvoga dana stručna radna skupina obišla je županijske nogometne saveze Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije gdje je razgovarala s ključnim sudionicima lokalnog i regionalnog nogometa - predsjednicima i tajnicima ŽNS-a, županijskim i regionalnim instruktorima te predstavnicima klubova koji su nositelji kvalitete rada s mladima na tim područjima.

"Već su prva dva sastanka potvrdila opravdanost i važnost ovog projekta. Kroz direktnu komunikaciju nismo prošli samo 20-ak predviđenih tema već smo se dotakli još isto toliko novih. Dobili smo kvalitetnu povratnu informaciju, iz prve ruke smo čuli s kakvim se izazovima suočavaju klubovi i nogometni djelatnici u ove dvije županije, a u ekonomskom smislu znamo da je ovdje posebno teško. Dobili smo potvrdu kako ćemo kroz ovaj projekt dobiti pravu analizu stanja, zadovoljan sam odrađenim i nastavljamo odmah dalje", rekao je nakon sastanaka u Vinkovcima i Osijeku tehnički direktor dr. Romeo Jozak.

U Osijeku su Jozaka i suradnike ugostili predstavnici ŽNS-a Osječko-baranjske županije, a dopredsjednik HNS-a i predsjednik ŽNS-a Ante Vučemilović-Šimunović također je izrazio zadovoljstvo odrađenim:

"Imali smo maksimalno konstruktivan sastanak na kojem su sudjelovali svi ključni akteri županijskog nogometa. Pristup temama bio je na uistinu najvišoj stručnoj razini, a odgovarajuće službe dobile su konkretne zadatke za analizu koja će biti dostavljena do 1. ožujka prema Savezu. Želimo snimiti stvarno stanje, uključujući slabosti i manjkavosti, a potom na razini Saveza razviti odgovarajuću strategiju koja će voditi računa o mogućnostima, prioritetima i obvezama, kao i potrebi za ravnomjernim razvojem nogometa na državnoj razini."

Foto: Arhiva HNS

Predsjednik ŽNS-a Vukovarsko-srijemske županije Josip Kuterovac vjeruje da će ovakav projekt imati pozitivne učinke na lokalni nogomet:

"Zahvaljujem se tehničkom direktoru Jozaku i stručnoj skupini na ovoj posjeti i inicijativi. Odgovori koji se traže od nas pomoći će nam da dobijemo 'krvnu sliku' ŽNS-a, od informacija o igračkom kadru ili trenerima do stanja infrastrukture. Sve će nam to pomoći da uz pomoć Saveza vidimo kako razvijati naš županijski nogomet u budućnosti."

Obilazak ŽNS-a nastavlja se u utorak obilaskom Brodsko-posavske te Požeško-slavonske županije.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri