Dobra suradnja DFB-a i HNS-a

Niersbach: "Dobro je da se u nogomet uključuju bivši vrhunski igrači"

05.03.2015.

Niersbach: "Dobro je da se u nogomet uključuju bivši vrhunski igrači"
Foto: Arhiva HNS


Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker danas je posjetio dom svjetskih prvaka Nijemaca gdje je razgovarao s predsjednikom Njemačkog nogometnog saveza (DFB).

Šuker je nastavio s obilaskom saveza-članova Uefe kako bi predstavio svoju kandidaturu za članstvo u Izvršnom odboru Uefe.

Nakon jučerašnjeg posjeta Makedoniji, Šuker je danas boravio u sjedištu Njemačkog nogometnog saveza koji je ovoga ljeta u Brazilu proslavio osvajanje četvrtog naslova svjetskih prvaka.

Domaćin Šukeru bio je predsjednik DFB-a Wolfgang Niersbach:

"Prije nego smo kroz godine postali prijatelji, početak našeg poznanstva nije nam ostao u ugodnom sjećanju. Naravno da se svi sjećamo onih 0:3 u Lyonu tijekom Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska bila treća, a Davor najbolji strijelac turnira."

Niersbach vjeruje da Šuker može biti jednako uspješan i kao nogometni dužnosnik:

"Mislim da je jako dobro za nogomet da se takvi sjajni igrači uključuju kao dužnosnici i tako pridonose razvoju nogometa. Na kraju, mogu reći da postoji jedan jako kvalitetan odnos između Hrvatskog i Njemačkog nogometnog saveza."

Foto: Arhiva HNS

Predsjednik HNS-a bio je zadovoljan odrađenim poslom u Frankfurtu: "Održali smo vrlo ugodan sastanak tijekom kojeg smo se dotaknuli brojnih aktualnih nogometnih tema poput SP-a u Kataru i predstojećih izazova za njemačku i hrvatsku reprezentaciju. Izuzetno cijenim predsjednika Niersbacha koji je otvoren i iskren sugovornik. Nijemci imaju impresivne rezultate i na reprezentativnom i na klupskom planu, od njih možemo puno naučiti. Bilo bi mi drago surađivati s Niersbachom u Izvršnom odboru Uefe."

Šuker će ovoga vikenda posjetiti Engleski nogometni savez (FA).

Izbori za članove Izvršnog odbora na rasporedu su 24. ožujka na Kongresu Uefe u Beču.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri