Umro Ivan Laljak

24.05.2013.

Umro Ivan Laljak

U četvrtak 23. svibnja u 82. godini života nakon duge bolesti preminuo je Ivan Laljak, dugogodišnji istaknuti nogometni djelatnik.

Gospodin Ivan Laljak bio je predsjednik skupštine NK Intera iz Zaprešića te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Stari centar Zaprešić. U dugogodišnjoj karijeri nogometnog dužnosnika, Ivan Laljak zvan Ivić obnašao je i funkciju člana Nadzornog odbora Hrvatskog nogometnog saveza od 2002. do 2008. godine.

Njegov istaknuti doprinos sportu prepoznat je i od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje mu je 2011. dodijelilo najviše državno priznanje za sport, nagradu Franjo Bučar za životno djelo.

Ivan Laljak dobio je i nagradu Grada Zaprešića za životno djelo, kao i niz nagrada za društveni i sportski rad od bivše općine Zaprešić, sadašnjeg Grada Zaprešića i Zagrebačke županije.

Rođen je 1931. godine kao drugi od šestorice braće, a nakon što je izučio postolarski zanat skoro cijeli staž je radio kao obrtnik u središtu Zaprešića. Preko 65 godina posvetio je sportu i djelovao u Nogometnom klubu.

Počeo je igrati kao junior 1950. godine, a od 1954. postaje član uprave, zatim tajnik i predsjednik NK Zaprešić. Za njegova mandata izgrađeno je sadašnje igralište, izgrađene su i prve svlačionice i društvene prostorije uz to igralište, izgrađeni su stadion i sportska dvorana.

Još prije 35 godina uspostavljena je suradnja s gradom Karlsruheom i našim radnicima u Njemačkoj s kojima je potpisana Povelja o prijateljstvu. Za vrijeme Domovinskog rata ta je suradnja rezultirala velikom humanitarnom pomoći u hrani, lijekovima i odjeći koje su šleperima dolazile u Zaprešić i Zagreb.

Istodobno, klub je od nižerazredne momčadi napredovao do druge i prve Hrvatske nogometne lige te je postao pobjednik prvog Hrvatskog nogometnog kupa 1991. godine.

Hrvatski nogometni savez u ime cijele nogometne obitelji izražava najdublju sućut svim članovima obitelji Laljak povodom odlaska djelatnika koji je zadužio zaprešićki i hrvatski nogomet.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri