HNS lider hrvatskog sporta

Mornar: "Ministarstvo i HNS prirodni su partneri"

20.04.2015.

Mornar: "Ministarstvo i HNS prirodni su partneri"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač govorili su na sjednici Skupštine HNS-a.

Ministar Vedran Mornar obratio se prisutnima na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza te naglasio kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta mora biti u dobrom odnosu s nogometnim organizacijama.

"Ministarstvo i krovne organizacije prirodni su partneri. To možda nije tako izgledalo u prethodnom razdoblju, no mogu obećati da će to biti tako dok sam ja ministar. Moramo raditi zajedno", kaže.

"Problema u sportu, pa tako i nogometu, imamo i bez međusobnog svađanja. Nedavni primjeri, nažalost, pokazuju da je to točno i moramo upregnuti sve snage da jednog dana, kroz poštovanje propisa i odgojnog djelovanja dođemo do primjera hokeja i takvog navijačkog ponašanja. Tome moramo težiti", dodao je.

"Poštovanje zakona i financijskih propisa suvišno je uopće spominjati. Sve to skupa možemo zajedno, pogotovo ako više razgovaramo. Želim vam puno uspjeha", zaključio je ministar Mornar.

Foto: Drago Sopta/HNS

Skup je pozdravio i predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, koji je poseban naglasak stavio i na članstvo Davora Šukera u Izvršnom odboru Uefe.

"Velike čestitke predsjedniku Šukeru na ulasku u krovno tijelo europskog nogometa. Svi znamo što znači imati čovjeka u takvoj instituciji. To je priznanje Europe Hrvatskom nogometnom savezu za kvalitetan rad, stoga dajemo bezrezervnu podršku tom radu", rekao je Krajač.

"HNS radi ne samo na dobrobit nogometa, nego kompletnog sporta u Hrvatskoj. Na tome smo zahvalni", nastavio je.

"Posebna je zasluga HNS-a u obrani digniteta i samostalnosti sporta, a u borbi protiv rasizma i nasilja HNS je lider. Svojim radom HNS zaslužio je ostati jedan od lidera hrvatskog sporta. Želimo puno sreće i uspjeha u radu Saveza, kao i izborniku i svima onima koji nose dres reprezentacije. Hvala vam što tako promičete Hrvatsku", završio je Siniša Krajač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri