Radost i privilegija gledati ga na djelu

Prosinečki: "Hrvatska se '98 uspela na Olimp svjetskog nogometa"

25.04.2015.

Prosinečki: "Hrvatska se '98 uspela na Olimp svjetskog nogometa"
Foto: Getty Images

Robert Prosinečki, legendarni hrvatski nogometaš i današnji izbornik Azerbajdžana, dao je intervju za FIFA Weekly.

"Robert Prosinečki bio je jedan od najtalentiranijih nogometaša s ovih prostora. Bila je radost i privilegija gledati ga na djelu. Svojim je brzim i preciznim driblingom zabijao čarobne golove, a čuvare mogao ostaviti bez šanse. Bio je kreator igre poznat ne samo po tehničkim vještinama, već i po eleganciji i kontroli lopte", stoji uz razgovor uglednog časopisa FIFA Weekly s bivšim hrvatskim reprezentativcem.

Jedna od tema bio je i nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

"Ispadanje u polufinalu od Francuske bio mi je najtužniji trenutak u karijeri. Nažalost, nismo se više mogli vratiti nakon francuskog preokreta i na kraju smo se morali zadovoljiti trećim mjestom i pobjedom nad Nizozemskom u 'malom finalu'", rekao je Prosinečki.

"Navijači su nas na povratku u Zagreb pozdravili kao junake, a mala nacija od četiri milijuna stanovnika uspela se na Olimp svjetskog nogometa", dodao je.

Francusku je u finale odveo branič Lilian Thuram, koji je u 142 reprezentativna nastupa postigao samo dva gola, oba protiv Hrvatske.

"Još uvijek me muči kako Thuram nikad prije i nikad poslije nije zabio gol za Francusku. Te je večeri odigrao utakmicu života. Ipak, i takve su neobičnosti dio nogometa. Nemoguće postaje moguće, postaje stvarnost", ispričao je između ostaloga Prosinečki, koji se primio izborničke funkcije u Azerbajdžanu, hrvatskom protivniku u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na europsku smotru u Francusku.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri