Odlazak velikog novinara

Oproštaj od Darka Draženovića

28.04.2015.

Oproštaj od Darka Draženovića
Foto: Drago Sopta/HNS


U ponedjeljak je u zagrebačkom Krematoriju održan posljednji oproštaj s Darkom Draženovićem, jednim od najboljih hrvatskih sportskih novinara.

Darko Draženović nas je iznenada napustio u 72. godini života. Rođen u Sisku 1944. godine, Draženović je izgradio respektabilnu novinarsku karijeru tijekom koje je posebnu vezu imao s nogometom i nogometašima. Završio je Vjesnikovu novinarsku školu, a na Fakultetu političkih znanosti postao je prvi sportski novinar s magistarskom titulom.

Od 1967. do umirovljenja 2002. godine radio je u Večernjem listu u kojem je ostavio najznačajniji trag. Osim što je utemeljio izbor za nogometaša godine još 1972. godine, Draženović je i začetnik nagrade za nadu godine.

Zbog svojeg rada u promicanju nogometa i nogometne mladeži, Draženović je dobio i najviše priznanje Hrvatskog nogometnog saveza, Trofej podmlatka.

Bio je prvi predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, čiju je nagradu za životno djelo primio 1997. godine. Još 1983. godine zaslužio je i Zlatno pero Društva novinara Hrvatske.

Od Draženovića su se uz obitelj te brojne uglednike iz svijeta sporta i novinarstva oprostili i predstavnici HNS-a - viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, nekadašnji glavni tajnik Ante Pavlović, voditelj Nogometne akademije Vatroslav Mihačić, glasnogovornik Tomislav Pacak i službeni fotograf HNS-a Drago Sopta.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri