Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Mediji

Informacije

Predstavnici medija ovdje mogu pronaći informacije o akreditiranju za utakmice hrvatskih reprezentacije i druge obavijesti o medijskim aktivnostima HNS-a.

Informacije
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Poštovani predstavnici medija, ako želite primati obavijesti o medijskim aktivnostima hrvatskih reprezentacija putem maila, prijavite se na mail press@hns-cff.hr kako bismo Vas dodali na mailing listu Saveza.

Akreditacije za međunarodni turnir Qatar Airways


AKREDITACIJE

 

U privitku možete pronaći akreditacijski obrazac koji je potrebno ispuniti za svakog člana redakcije koji će putovati u Dohu. Iako su organizatori nejasni po pitanju roka (načelno je to 15. ožujka), savjetujemo vam da najkasnije do nedjelje 8. ožujka pošaljete popunjene zahtjeve na mail tomislav.pacak@hns-cff.hr

 

Uz popunjenu tablicu u ovom excel dokumentu, potrebno je poslati sljedeće:

 

1) Kopije putovnica u PDF ili JPEG formatu, s nazivom koji uključuje broj putovnice i nastavak 'pp' (primjerice, ako je broj putovnice 12345, dokument treba nazvati 12345_pp.pdf (ili jpeg)

2) Fotografije svakog pojedinca (kao za osobnu iskaznicu ili putovnicu), s čistom pozadinom te veličinom dokumenta manjom od 49kb. Naziv dokumenta također treba sadržavati broj putovnice, a ime dokumenta treba upisati i u koloni M dokumenta u privitku.

 

Akreditacija vrijedi za sve utakmice na turniru, a organizatori namjeravaju izdavati zasebne propusnice za mix zonu (više informacija naknadno). Također, na licu mjesta moći ćete se prijaviti za parkirališne akreditacije koje će vrijediti na dan utakmice.


CARINA

 

U privitku vam šaljemo i dokument za carinu, kojeg trebaju ispuniti svi mediji koji nose radio i TV opremu. Naime, potrebno je ishoditi dozvolu tri institucije:
1) Carina
2) CRA (Communication Regulatory Authority) - za radio frekvenciju
3) QNA (Qatar News Agency) - za dozvolu snimanja u zemlji

 

U pravilu, sva oprema koja ima Wi-Fi mogućnosti i sva oprema s kojom se može snimati film (uključujući profesionalne foto kamere, mikrofone itd.) treba biti prijavljena putem ovog obrasca. Nakon što nam pošaljete ispunjeni obrazac, lokalni organizacijski odbor poslat će vam pisanu potvrdu koju možete koristiti na carini kao dokaz da vam je oprema odobrena od strane svih potrebnih institucija. U protivnom nećete moći unijeti opremu u državu.

 

Također, najavljeno nam je kako će televizije i fotografi trebati posebne dozvole za snimanje na različitim lokacijama u Dohi (pored treninga i utakmica), a o tomu ćemo također naknadno dobiti dodatne informacije.


VIZE

 

Hrvatski državljani ne trebaju tražiti vizu prije dolaska u Katar već je mogu ishoditi besplatno po dolasku na granični prijelaz uz prikaz putovnice i povratne avionske karte. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od datuma dolaska u Katar. Dodatne informacije dostupne su na poveznici: http://portal.www.gov.qa/wps/portal/topics ili se izravno možete obratiti Veleposlanstvu Države Katar u Zagrebu.


MEDIJSKI HOTEL I RAZGLEDAVANJE

 

Organizatori su najavili kako će poslati prijedlog medijskog hotela s "posebnim popustom" pa ćemo vas o tome naknadno informirati. Također, najavili su brojne aktivnosti koje će vam biti dostupne u slobodnim danima na turniru, što uključuje posjet stadionima koji će ugostiti SP 2022., različitim turističkim atrakcijama te mogućnosti za intervjue.


MEDIJSKE AKTIVNOSTI

 

Kao što je uobičajeno, precizan raspored medijskih aktivnosti hrvatske reprezentacije podijelit ćemo s vama u tjednu prije okupljanja reprezentacije.

 

Akreditacije za UEFA EURO 2020. 

 

Procesom akreditiranja za UEFA EURO 2020. rukovodi isključivo UEFA. Rok za akreditiranje istekao je 31. siječnja 2020. u 23:59 sati. Nakon isteka roka, naknadno akreditiranje nije moguće.

 

Sljedeća utakmica

Portugal - Hrvatska

05.09.2020.

Prethodna utakmica

Hrvatska - Gruzija 2:1

19.11.2019.

'ALDO DROSINA', Pula