Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Mediji

Informacije

Predstavnici medija ovdje mogu pronaći informacije o akreditiranju za utakmice hrvatskih reprezentacije i druge obavijesti o medijskim aktivnostima HNS-a.

Informacije
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Poštovani predstavnici medija, ako želite primati obavijesti o medijskim aktivnostima hrvatskih reprezentacija putem maila, prijavite se na mail press@hns-cff.hr kako bismo Vas dodali na mailing listu Saveza.

Akreditacije za utakmice protiv Cipra i Malte

Obavještavamo Vas kako do srijede 17. ožujka u 12:00 sati možete poslati molbe za akreditacije za utakmice Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje će hrvatska reprezentacija igrati protiv Cipra (27. ožujka) i Malte (30. ožujka) na stadionu HNK Rijeka.

 

Akreditiranje za utakmice moguće je isključivo putem web-aplikacije na stranicama HNS-a:

http://hns-cff.hr/mediji/akreditacije/

 

Primite na znanje kako je istodobno moguće akreditiranje za obje utakmice, pa Vas molimo da pažljivo odaberete za koju se utakmicu prijavljujete odnosno da ispunite dvije odvojene prijave ako želite pratiti obje utakmice.

 

Molimo Vas da ostavite sve tražene podatke, uključujući OIB, inače zahtjev neće biti procesuiran. Kada pošaljete zahtjev, automatski trebate dobiti e-mail o primitku zahtjeva (inače se niste uspješno prijavili; molimo provjerite svoje pretince za neželjenu poštu), a do 22. ožujka u 21:00 sat dobit ćete obavijest o statusu zahtjeva te, ako je zahtjev odobren, informacije o načinu i vremenu preuzimanja akreditacija.

 

Urednici medija mogu lako ispuniti više zahtjeva za sve suradnike u redakciji. Za ispunjavanje zahtjeva nije potrebno biti član media centra HNS-a, no članovima media centra ispunjavanje zahtjeva bit će olakšano automatskim ispunjavanjem web formulara.

 

Naglašavamo mogućnost odabira dodatnih akreditacija; u ovom slučaju, parkinga te konferencije za medije. Naime, zbog epidemioloških mjera, pristup prostoriji za konferencije za medije bit će ograničen malom broju novinara te Vas molimo da se za konferenciju za medije ne prijavi više od jednog člana redakcije.

 

Nadalje, molimo Vas da u ime redakcije samo jedna osoba traži parkirališnu akreditaciju. U e-mailu s potvrdom odobrenja akreditacije bit će Vam navedeno koje su Vam dodatne akreditacije eventualno odobrene. Također, budite slobodni napisati napomene u za to predviđeni obrazac ako imate dodatnih pitanja/zamolbi.

 

Molimo Vas da poštujete navedeni rok. Aplikacija se automatski zatvara 17. ožujka u 12:00 sati i nakon toga neće biti moguće naknadno akreditiranje ni u iznimnim slučajevima.

 

Zbog strogih epidemioloških mjera te poštivanja Uefinog protokola za povratak igri, kapacitet medijske tribine stadiona HNK Rijeka bit će izuzetno ograničen. Imajući u vidu i očekivani veliki interes medija za navedene utakmice, HNS neće moći odobriti sve zahtjeve te će prednost imati nacionalni mediji koji redovito prate hrvatsku reprezentaciju. Iz istog razloga molimo da sve redakcije poštuju ograničenje od maksimalno dva akreditirana novinara po redakciji.

 

Podsjećamo da na utakmicama Europskih kvalifikacija do daljnjega nisu organizirane mix zone nakon utakmice.

Akreditacije za utakmice u skupini na U-21 Europskom prvenstvu


Obavještavamo Vas kako se do 28. veljače možete prijaviti za medijske akreditacije za utakmice u skupini na U-21 Europskom prvenstvu.
 
Postupak akreditiranja za utakmice u skupini vodit će Nogometni savez Slovenije, a za akreditacije se možete prijaviti isključivo putem online formulara, kojem možete pristupiti putem sljedeće poveznice: http://under21.nzs.si/u21-acc-system/register.php?lang=en_US
 
Prije ispunjavanja zahtjeva za akreditaciju, potrebno je otvoriti korisnički račun na portalu za akreditacije. U online formular za otvaranje korisničkog računa potrebno je unijeti svoje ime i prezime (točno onako kako je navedeno u putovnici ili osobnoj iskaznici), e-mail adresu, zaporku, datum rođenja, rod, broj osobnog dokumenta (putovnice ili osobne iskaznice), državljanstvo, ime redakcije za koju radite, funkciju u redakciji te fotografiju za osobne dokumente.
 
Zatim je potrebno prijaviti se u sustav s e-mail adresom i zaporkom koje ste naveli u svojoj prijavi te odabrati gradove domaćine i utakmice kojima želite imati pristup.
 
Napominjemo kako se za akreditacije mogu prijaviti samo novinari i fotografi. Zbog izostanka uobičajenih mix zona nakon utakmice, predstavnicima televizijskih kuća i radijskih postaja koje ne prenose utakmice neće biti odobreni zahtjevi za akreditacije.
 
Rok za prijavu za akreditacije ističe 28. veljače, a upite o akreditacijama za utakmice u skupini možete uputiti na e-mail adresu media@nzs.si. Ljubazno molimo da u kopiju svojih upita stavite medijsku službu HNS-a (press@hns-cff.hr), kako bismo Vam i sami mogli pomoći kada je god moguće.

Kako biste izbjegli obaveznu desetodnevnu karantenu pri ulasku u Sloveniju, na granici je potrebno priložiti PCR test koji je učinjen najviše 48 sati prije Vašeg ulaska u Sloveniju ili brzi antigenski test koji je učinjen najviše 24 sata prije Vašeg ulaska u Sloveniju. Više informacija o testiranjima možete pronaći na poveznici, dok detaljnije informacije o ulasku u Sloveniju možete pronaći ovdje. Ako planirate putovati na U-21 Europsko prvenstvo, ljubazno molimo da učestalo provjeravate službene stranice Vlade Republike Slovenije i potrudite se ostati u toku s promjenama u mjerama na granici.

O odvojenom postupku akreditiranja za utakmice u drugoj fazi natjecanja obavijestit ćemo Vas naknadno.

Akreditacije za humanitarni susret legendi u Petrinji

 

Do srijede 10. ožujka u 12:00 sati možete se prijaviti za akreditacije za Uefin humanitarni susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije koji će biti odigran na stadionu Mladosti u Petrinji u subotu 13. ožujka s početkom u 13:00 sati. Za akreditacije se možete prijaviti putem sljedeće poveznice:

https://hns-cff.hr/mediji/akreditacije/

 

Primite na znanje kako je istodobno moguće akreditiranje za kvalifikacijske utakmice A reprezentacije, pa Vas molimo da pažljivo odaberete za koju se utakmicu prijavljujete.

 

Molimo Vas da ostavite sve tražene podatke, uključujući OIB, inače zahtjev neće biti procesuiran. Kada pošaljete zahtjev, automatski trebate dobiti e-mail o primitku zahtjeva (inače se niste uspješno prijavili; molimo provjerite svoje pretince za neželjenu poštu), a do 10. ožujka u 12:00 sat dobit ćete obavijest o statusu zahtjeva te, ako je zahtjev odobren, informacije o načinu i vremenu preuzimanja akreditacija.

 

Molimo Vas da poštujete navedeni rok. Aplikacija se automatski zatvara 10. ožujka u 12:00 sati i nakon toga neće biti moguće naknadno akreditiranje ni u iznimnim slučajevima.

 

Kako se radi o utakmici čiji je suorganizator UEFA, utakmica će biti organizirana po svim pravilima Uefinog Return to Play protokla. To znači da neće biti moguće organizirati “mix zonu” odnosno davanje izjava aktera nakon utakmice. Hrvatski nogometni savez poslat će svim medijima video sažetak utakmice te video izjave sudionika nakon utakmice.

 

Sukladno Protokolu, svi predstavnici medija bit će obvezni cijelo vrijeme nositi maske (uključujući fotografe), a prilikom dolaska na stadion bit će potrebno priložiti ispunjeni epidemiološki upitnik.

Više informacija o utakmici možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://hns-cff.hr/news/22347/uefa-i-nogometne-legende-pomazu-potresom-pogodjenim-podrucjima/

 


Sljedeća utakmica

Slovenija - Hrvatska

24.03.2021.

Prethodna utakmica

Hrvatska - Portugal 2:3

17.11.2020.

Poljud, Split