Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Mediji

Informacije

Predstavnici medija ovdje mogu pronaći informacije o akreditiranju za utakmice hrvatskih reprezentacije i druge obavijesti o medijskim aktivnostima HNS-a.

Informacije
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Poštovani predstavnici medija, ako želite primati obavijesti o medijskim aktivnostima hrvatskih reprezentacija putem maila, prijavite se na mail press@hns-cff.hr kako bismo Vas dodali na mailing listu Saveza.

Akreditacije za finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (HNK Rijeka - HNK Hajduk, 26. svibnja, stadion Poljud)


Postupak akreditiranja za finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa otvoren je do 15. svibnja u 12 sati.

Finale HNK između HNK Rijeka i HNK Hajduk bit će odigrano 26. svibnja na stadionu Poljud u Splitu, s početkom u 19 sati.

Akreditirati se možete isključivo putem web-aplikacije na stranicama HNS-a:
https://hns-cff.hr/mediji/akreditacije/
 
Molimo Vas da ostavite sve tražene podatke, uključujući OIB, inače zahtjev neće biti procesuiran. Kada pošaljete zahtjev, automatski trebate dobiti e-mail o primitku zahtjeva (inače se niste uspješno prijavili; molimo provjerite svoje pretince za neželjenu poštu), a do 21. svibnja u 18 sati dobit ćete obavijest o statusu zahtjeva te, ako je zahtjev odobren, informacije o načinu i vremenu preuzimanja akreditacija.

Molimo Vas da poštujete navedeni rok. Aplikacija se automatski zatvara 15. svibnja u 12:00 sati te nakon toga neće biti moguće naknadno akreditiranje ni u iznimnim slučajevima.

Imajući u vidu kapacitet medijske tribine stadiona Poljud te očekivani interes medija za navedenu utakmicu, HNS neće moći odobriti sve zahtjeve te će prednost imati nacionalni mediji koji redovito prate utakmice Hrvatskog nogometnog kupa te riječki i splitski mediji koji redovito prate klubove finaliste. Iz istog razloga molimo da sve redakcije poštuju ograničenje od maksimalno dva akreditirana novinara po redakciji.

 

 

AKREDITACIJE ZA UTAKMICU HRVATSKA - AUSTRIJA

 

Rok za prijavu za akreditacije za utakmicu Hrvatska - Austrija (3. lipnja u Osijeku) u sklopu Lige nacija je 25. svibnja u 12:00 sati.

 

Akreditiranje za utakmicu moguće je isključivo putem web-aplikacije na stranicama HNS-a:

http://hns-cff.hr/mediji/akreditacije/

  

Molimo Vas da ostavite sve tražene podatke, uključujući OIB, inače zahtjev neće biti procesuiran. Kada pošaljete zahtjev, automatski trebate dobiti e-mail o primitku zahtjeva (inače se niste uspješno prijavili; molimo provjerite svoje pretince za neželjenu poštu), a do 31. svibnja u 22:00 sata dobit ćete obavijest o statusu zahtjeva te, ako je zahtjev odobren, informacije o načinu i vremenu preuzimanja akreditacija.

 

Primite na znanje kako je istodobno moguće i akreditiranje za finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa te utakmicu protiv Francuske, pa pažljivo odaberite za koju utakmicu se prijavljujete.

 

Naglašavamo mogućnost odabira dodatnih akreditacija; u ovom slučaju, parkinga, konferencije za medije i mix zone.

  

Nadalje, molimo Vas da u ime redakcije samo jedna osoba traži parkirališnu akreditaciju. U e-mailu s potvrdom odobrenja akreditacije bit će Vam navedeno koje su Vam dodatne akreditacije eventualno odobrene. Također, budite slobodni napisati napomene u za to predviđeni obrazac ako imate dodatnih pitanja/zamolbi.

  

Molimo Vas da poštujete navedeni rok. Aplikacija se automatski zatvara 25. svibnja u 12:00 sati i nakon toga neće biti moguće naknadno akreditiranje ni u iznimnim slučajevima.

  

Imajući u vidu očekivani veliki interes medija za navedenu utakmicu i ograničeni kapacitet medijske tribine, HNS neće moći odobriti sve zahtjeve te će prednost imati nacionalni mediji koji redovito prate hrvatsku reprezentaciju. Iz istog razloga molimo da sve redakcije poštuju ograničenje od maksimalno dva prijavljena novinara po redakciji.

 

AKREDITACIJE ZA UTAKMICU HRVATSKA - FRANCUSKA

 

Rok za prijavu za akreditacije za utakmicu Hrvatska - Francuska (6. lipnja u Splitu) u sklopu Lige nacija je 27. svibnja u 12:00 sati.

 

Akreditiranje za utakmicu moguće je isključivo putem web-aplikacije na stranicama HNS-a:

http://hns-cff.hr/mediji/akreditacije/

  

Molimo Vas da ostavite sve tražene podatke, uključujući OIB, inače zahtjev neće biti procesuiran. Kada pošaljete zahtjev, automatski trebate dobiti e-mail o primitku zahtjeva (inače se niste uspješno prijavili; molimo provjerite svoje pretince za neželjenu poštu), a do 3. lipnja u 22:00 sata dobit ćete obavijest o statusu zahtjeva te, ako je zahtjev odobren, informacije o načinu i vremenu preuzimanja akreditacija.

 

Primite na znanje kako je istodobno moguće i akreditiranje za finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa te utakmicu protiv Austrije, pa pažljivo odaberite za koju utakmicu se prijavljujete.

 

Naglašavamo mogućnost odabira dodatnih akreditacija; u ovom slučaju, parkinga, konferencije za medije i mix zone.

  

Nadalje, molimo Vas da u ime redakcije samo jedna osoba traži parkirališnu akreditaciju. U e-mailu s potvrdom odobrenja akreditacije bit će Vam navedeno koje su Vam dodatne akreditacije eventualno odobrene. Također, budite slobodni napisati napomene u za to predviđeni obrazac ako imate dodatnih pitanja/zamolbi.

  

Molimo Vas da poštujete navedeni rok. Aplikacija se automatski zatvara 27. svibnja u 12:00 sati i nakon toga neće biti moguće naknadno akreditiranje ni u iznimnim slučajevima.

  

Imajući u vidu očekivani veliki interes medija za navedenu utakmicu i  kapacitet medijske tribine na Poljudu, HNS neće moći odobriti sve zahtjeve te će prednost imati nacionalni mediji koji redovito prate hrvatsku reprezentaciju. Iz istog razloga molimo da sve redakcije poštuju ograničenje od maksimalno dva prijavljena novinara po redakciji.

 

AKREDITACIJE ZA FIFA SVJETSKO PRVENSTVO KATAR 2022.

 

Ovdje možete pronaći informacije o postupku akrediranja za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru, koji će FIFA u suradnji s nacionalnim savezima započeti tijekom svibnja.

 

Niže navedene upute odnose se na pisane medije (tiskane i internetske) te fotoreportere. Nositelji TV i radijskih prava akreditiraju se direktno preko Fife TV, dok će za nenositelje TV i radijskih prava informacije biti objavljene kasnije ove godine. Nenositelji prava mogu se sa svojim pitanjima javiti na adresu nrh@fifa.org

 

Kada FIFA u svibnju otvori postupak akreditiranja, predstavnici medija moći će se prijaviti za akreditacije isključivo putem FIFA Media Huba (https://media.fifa.com). Za prijavu će, uz pristup FIFA Media Hubu, biti potreban kontrolni ključ koji izdaje nacionalni savez (HNS za hrvatske medije), pri čemu napominjemo da FIFA odlučuje o kvoti za hrvatske medije. HNS-ov odjel komunikacija konzultirat će se s Hrvatskim zborom sportskih novinara u slučaju da broj prijavljenih medija premaši kvotu namijenjenu za hrvatske medije.

 

U ovoj fazi, zainteresirani mediji trebaju poduzeti sljedeća dva koraka:

 

  1. Registracija na FIFA Media Hubu

 

Ako već nemate pristup FIFA Media Hubu, trebate se prijaviti za registraciju putem stranice https://media.fifa.com/en/home (klik na Login u gornjem desnom kutu odvest će vas na registracijski obrazac). Nakon ispunjene prijave, Fifi će trebati određeno vrijeme da odobri vašu prijavu, pa stoga sugeriramo da ovu registraciju obavite na vrijeme. Naglašavamo da uspješna prijava za FIFA Media Hub NIJE ujedno i prijava za akreditaciju za Svjetsko prvenstvo.

 

  1. Iskazivanje interesa za akreditaciju HNS-u

 

Svi mediji zainteresirani za akreditaciju za Svjetsko prvenstvo trebaju poslati e-mail na adresu press@hns-cff.hr u kojem će navesti ime, prezime i funkciju svojih predstavnika, za koje žele zatražiti akreditaciju za Svjetsko prvenstvo. Završni rok za ovaj korak akreditiranja komunicirat ćemo naknadno, nakon što FIFA otvori akreditacijski postupak.

 

Kada FIFA otvori akreditacijski postupak, HNS će poslati kontrolni ključ medijima koji su odobreni od strane HNS-a/HZSN-a, a s kojim će se putem Media Huba moći prijaviti za akreditaciju za Svjetsko prvenstvo. Na istoj platformi moći ćete se prijaviti i za pojedine utakmice (najviše dvije dnevno). Završni rok za prijave za akreditacije bit će 31. srpnja, a nakon tog datuma Fifa će slati potvrde o odobrenim akreditacijama. U okviru tih potvrda bit će i informacije o izdavanju viza za akreditirane medije.

 

 

 

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Austrija

03.06.2022.

Stadion Gradski vrt, Osijek

Prethodna utakmica

Hrvatska - Bugarska 2:1

29.03.2022.

Doha