U finalu svladan Zagreb

Dinamovi juniori pobjednici Trofeja Turopolja

18.08.2015.

Dinamovi juniori pobjednici Trofeja Turopolja
Foto: Arhiva HNS

Juniori Dinama osvojili su 17. međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2015. koji se protekloga vikenda održavao na terenima ŠRC Velika Gorica.

Na turniru je sudjelovalo devet momčadi: Dinamo, Hajduk, Haladas (Mađarska), Lokomotiva, Inter Zaprešić, Zagreb, Slaven Belupo, Hrvatski dragovoljac i Gorica.

Prvoga dana igrane su utakmice po skupinama, a u polufinale su se plasirale momčadi Dinama, Zagreba, Haladasa i Hajduka. Modri su u polufinalu svladali mađarsku momčad s 2:1, dok su Pjesnici nakon jedanaesteraca slavili protiv Hajduka.

U finalu je Dinamo s uvjerljivih 5:0 svladao momčad Zagreba, dok je Hajduk osvojio treće mjesto pobjedom od 3:1 nad Haladasom.

Foto: Arhiva HNS

Matija Gašparić (Zagreb) proglašen je najboljim vratarom turnira, najbolji strijelac bio je Antonio Đurić iz Dinama, dok je titulu najboljeg igrača zaslužio Davor Lovren, također iz Dinama.

Foto: Arhiva HNS

Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su suci i delegati Nogometnog središta Velika Gorica. Posebne zahvale domaćin je primio od HNK Hajduk i gostiju iz Mađarske za sve ono što im je pruženo tijekom boravka u Velikoj Gorici.

Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Nogometno središte Velika Gorica i Nogometni savez zagrebačke županije.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika, Zorislav Srebrić, predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, Stjepan Žugaj, predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Nenad Črnko predsjednik HNK Gorica, Stjepan Grđan ispred Zajednice športskih udruga Velike Gorice i Mario Brlek ispred NS Velika Gorica.

Spomenimo i da su na dosadašnjih 16 turnira u Velikoj Gorici, kao juniori igrali i dokazivali se brojni hrvatski reprezentativci i traženi nogometni internacionalci poput Jerka Leke, Dine Drpića, Anasa Sharbinija, Ivana Kelave, Besarta Abdurahimija, Marka Pjace ili Mate Jajala.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri