Pridružite nam se na Bundeku

Nogomet kao dio Europskog tjedna sporta

11.09.2015.

Nogomet kao dio Europskog tjedna sporta
Foto: Arhiva HNS

Promicanje važnosti sporta i tjelesne aktivnosti osnovni je cilj Europskog tjedna sporta koji se tijekom rujna obilježava diljem Europe. Hrvatska se pridružila ovoj inicijativi Europske komisije te će se u subotu, 12. rujna, na zagrebačkom Bundeku organizirati središnji događaj s brojnim aktivnostima za ljubitelje sporta i one koji će to tek postati.


Pod sloganom "Budi aktivan" (#BeActive), Europska komisija provodi Europski tjedan sporta koji za cilj ima inspirirati i ohrabriti Europljane da budu aktivni tijekom cijele godine.

Sport i tjelesna aktivnost trenutno su na razini Europe u stagnaciji, a nedostatak tjelesne aktivnosti ima negativan učinak na zdravlje ljudi i cjelokupno društvo, a posredno i na gospodarsku situaciju. K tomu, sport može slati snažne poruke tolerancije te osnažiti građanstvo diljem Europe.

Zbog toga je osmišljen i pokrenut Europski tjedan sporta kako bi se potaknulo ljude na bavljenje sportom te podignulo svijest o brojnim dobrobitima tjelesne aktivnosti.

Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Trebao bi okupiti pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor.

"Značaj sporta za društvo veći je nego što se to uobičajeno misli. Sport odgaja mlade u pozitivnom smjeru, uči ih odricanju kako bi ostvarili uspjeh, natjecanju sa samim sobom, prevladavanje vlastitih ograničenja. Sport pridonosi tjelesnom i psihičkom zdravlju i prevenira bolesti koje nastaju uslijed tjelesne neaktivnosti i kojih je nažalost u svijetu i kod nas sve veći broj. Istraživanja pokazuju da se premalo bavimo tjelesnom aktivnošću i zato trebamo svi zajedno učiniti više da se to promijeni", izjavio je prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

U Hrvatskoj će središnji događaj biti organiziran na zagrebačkom jezeru Bundek gdje će se tijekom subote 12. rujna od 10 do 22 sata odvijati razne sportske aktivnosti.

Bit će organizirane brojne sportske i zabavne aktivnosti, kao i radionice na kojima će svi moći sudjelovati, vidjeti, informirati se i dobiti poticaj za bavljenje nekom aktivnosti.

Između ostaloga, svi zainteresirani moći će se okušati i u "nogometu u kavezu" pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza.

Cjelokupni program možete pronaći na službenim internetskim stranicama Europskog tjedna sporta. Pozivamo Vas da nam se pridružite i BUDETE AKTIVNI!

#BeActive

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri