Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Dječji i školski nogomet

Svjetsko školsko prvenstvo

Varaždinska Druga
gimnazija 11. na
svijetu

11.06.2017.
Varaždinska Druga gimnazija 11. na svijetu
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu u Pragu, koje se igralo od 21. do 29. svibnja, učenici varaždinske Druge gimnazije - koji su predstavljali Hrvatsku - zauzeli su 11. mjesto u ukupnom poretku.

U utakmici za 11. poziciju Varaždinci su pobijedili Bugarsku 2:1, a strijelci su bili Dominik Masten i Jura Kos.

U prvoj utakmici u Pragu varaždinska Druga gimnazija izgubila je od Čilea rezultatom 3:1, u drugoj je utakmici pobijedila Indiju 7:0, nakon čega je od Bugara bila bolji s 1:0, da bi protiv Luksemburga odigrala 2:2, a strijelci su bili Perčić i Kostanjevec.

Potom je s 1:0 bila bolji od Turske golom Perčića, a iako je bila drugi na tablici s jednakim brojem bodova kao i Čile, nije prošla u četvrtfinale, zbog poraza u međusobnom susretu.

Nakon toga su varaždinski učenici u utakmici za razigravanje od 9. do 16. mjesta svladali reprezentaciju Slovačke 2:1, golovima Sabolića i Črnka, te izgubili od Irana rezultatom 3:2, a strijelci za Drugu gimnaziju bili su Mašić i Bregović.

Za Drugu gimnaziju Varaždin igrali su: Tibor Banić (NK Zavrč), Dražen Hukić (NK Sloboda Varaždin), Patric Horenec (NK Obreš), Filip Pavlic (NK Varaždin), Tomica Koprek (NK Varaždin), Lovro Težački (NK Varaždin), Patrik Mihalić (NK Zavrč), Jura Kos (NK Varaždin), Emanuel Črnko (NK Rijeka), Dominik Masten (NK Varaždin), Silvio Jovan (NK Varaždin), Roberto Bregović (NK Varaždin), Marin Mašić (NK Varaždin), Izidor Sabolić (NK Dubravka), Karlo Ivec (NK Novi Marof), Luka Možanić (NK Varaždin), Filip Perčić (NK Varaždin) i Silvio Kostanjevec (NK Zavrč).

Voditelji momčadi bili su Dario Kos (profesor kineziologije), Marijan Andrović (profesor kineziologije) i Goran Labaš (trener i vanjski suradnik škole).

Učitaj više